CSM le-a pus gând rău deținuților care scriu cărți

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspecția Judiciară pentru efectuarea de verificări în legătură cu modul de aplicare a dispozițiilor privind eliberarea condiționată a deținuților care au scris cărți, precum și sesizarea Ministerului Justiției pentru modificări legislative.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât: sesizarea Ministerului Justiției cu propunerea de a include în Regulamentul de aplicare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal aspectele reținute în concluziile punctului de vedere al DLDC, cu observațiile Comisiei; sesizarea Inspecției Judiciare pentru efectuarea unui control tematic cu privire la modul de aplicare a dispozițiilor art. 96 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 254/2013 de către judecătorii de supraveghere a privării de libertate și instanțele de judecată, eventualele probleme întâmpinate, precum și pentru identificarea măsurilor care se impun a fi adoptate", se arată în soluția CSM, potrivit Agerpres

Persoanele aflate în detenție au scris 157 de cărți de la începutul anului 2014 și până în iunie 2015, în vederea reducerii pedepsei și eliberării condiționate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel