CSM a făcut plângere împotriva lui Băsescu. Chirieac: E un joc de glezne

basescu tvr
basescu tvr

Președintele Traian Băsescu a fost reclamat, marți, de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din cauza telefonului pe care i l-a dat procurorului general Tiberiu Nițu, după schimbarea procurorului Lucian Papici din fruntea Secției I a Direcției Naționale Anticorupție. Plenul CSM a decis apărarea reputaţiei profesionale a procurorului Lucian Papici din DNA, a anunţat președinta Consiliului, Oana Schmidt -Hăineală. 

Traian Băsescu a declarat, într-un interviu, că: "Discuţia pe care am avut-o cu procurorul general ieri, înainte de a trimite pe fax, sau poate aproape simultan, revocarea lui Papici. Eu l-am sunat să-i spun 'Nu e bine, domnule procuror general!'".

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat, la RTV, că "Nu se întâmplă nimic acum. Nu cred că doamna președintă Hăineală și-a schimbat atitudinea sau dorește brusc să se distanțeze de Cotroceni. E un joc de glezne, atât". Întrebat dacă reacția CSM-ului are ca scop apărarea reputației profesionale, analistul a răspuns: "Nu, sub nicio formă”. Bogdan Chirieac a adăugat că "Absolut nimic nu se va întâmpla, la Inspecția Judiciară suntem reclamați și noi, cei de la DC News, nu știm exact de ce. Pur și simplu este o zicere: <<Iată ce independenți suntem. Și pe domnul Băsescu l-am anchetat la Inspecția Judiciară>>".

"Nu cred că CSM a încetat să fie un instrument politic în mâna președintelui Traian Băsescu", a conchis analistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel