Urmărește emisiunea live


CSM a admis cererea de apărare a reputației profesionale a judecătoarei Rodica Susanu, de la ÎCCJ

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a admis, în ședința de miercuri, ca întemeiată cererea de apărare a reputației profesionale formulată de Rodica Susanu, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție. CSM a constatat că sloganul inscripționat pe banner-ul postat vis-a-vis de sediul Instanței Supreme, în perioada 13 - 14 mai 2015, a fost "de natură să aducă atingere reputației profesionale a magistratului".

Potrivit unui comunicat transmis de CSM joi, în urma verificărilor efectuate de Inspecția Judiciară, s-a constatat că, în perioada 13 - 14 mai 2015, "în proximitatea sediului Înaltei Curți de Casație și Justiție, a fost amplasat un banner de dimensiuni considerabile inscripționat cu sloganul 'ÎCCJ acceptă incompatibilitatea jud. Rodica Susanu'".

"Acesta a fost amplasat de către Asociația 21 Decembrie 1989, care are calitatea de recurentă intervenientă într-un dosar repartizat spre soluționare completului de judecată din care face parte doamna judecător, în contextul în care aceasta a formulat declarație de abținere înaintea primului termen de judecată, care a fost respinsă, dar și a formulării a două cereri de recuzare succesive, de asemenea respinse", se arată în comunicatul CSM.

Sursa citată precizează că inspectorii judiciari au reținut că "prin sloganul menționat s-a acreditat ideea că soluționarea unei cauze nu se realizează de către o instanță independentă și imparțială, afectând încrederea cetățenilor cu privire la modul în care se înfăptuiește actul de justiție la instanța supremă".

"Sloganul afișat și amplasarea banner-ului într-un loc public, unde a putut fi văzut de un mare număr de persoane, a fost de natură a genera cel puțin îndoieli cu privire la imparțialitatea și probitatea profesională a doamnei judecător Rodica Susanu, aducându-i-se astfel atingere reputației profesionale și un grav prejudiciu de imagine", a conchis Consiliul Superior al Magistraturii.

Vezi și: CSM. Scrisoare deschisă către Victor Ponta: Renunțați la imunitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel