CSM, anunţ în dosarul în care este cercetată Codruţa Kovesi

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

CSM, decizie în ceea ce o priveşte pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a amânat din nou miercuri decizia în cazul procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, în dosarul în care este cercetată de Inspecţia Judiciară pentru refuzul de a se prezenta la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, anunţă News.ro.

Conform ordinii de zi soluţionate, publicată pe site-ul CSM, pronunţarea a fost amânată pentru 11 iulie. Este a treia oară când CSM anunţă pronunţarea în acest caz.

În luna aprilie, Inspecţia Judiciară a declanşat două acţiuni disciplinare împotriva şefei DNA, legate de refuzul de a se prezenta la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 şi de desemnarea consilierului judecător Dana Tiţian să facă verificări la două servicii teritoriale.

În primul dosar, Laura Codruţa Kovesi a fost audiată în urmă cu două săptămâni în Secţia pentru procurori a CSM timp de aproximativ două ore. Sesizarea în dosarul în care Kovesi era cercetată disciplinar pentru desemnarea consilierului judecător Dana Tiţian să facă verificări la două servicii teritoriale a fost respinsă.

În 18 aprilie, Inspecţia Judiciară a anunţat că a început acţiunea disciplinară faţă de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, după ce a refuzat de mai multe ori să se prezinte la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. Inspectorii spun că prin neprezentarea la Comisie şi prin necomunicarea informaţiilor solicitate, Kovesi a afectat onoarea profesională şi prestigiul funcţiei de magistrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel