Cseke: Ştiţi că în România internarea în spitale este un sport naţional?

cseke 2
cseke 2

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că dacă mâine s-ar deschide 300 de spitale în România, toate ar fi pline de pacienţi. De asemenea, el a sugerat că oamenii ieşiţi în stradă să protesteze faţă de închiderea unor spitale sunt împinşi în faţă de persoane la care face apel să înceteze cu astfel de manifestări.

"Dacă mâine se deschid 300 de spitale în România, şi credeţi - mă că ştiu ce spun, toate spitalele se vor umple pentru că managementul are interesul să umple spitalele de pacienţi, pentru că o parte a personalului medical are interesul să interneze. Ştiţi dumneavoastră că în România este sport naţional internarea în spitale? Suntem pe locul 2 în Europa la numărul de internări", a declarat marţi seara, ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla la Realitatea TV. El a mai spus că nu înţelege de ce acum, când în momentul în care se face o reformă, "ne-am trezit că toate spitalele funcţionează bine".

"Eu, poate, voi mai fi ministru o zi, două sau mai multe, însă toţi vom ajunge, la un moment dat, pacienţii acestui sistem", a mai spus ministrul.

Pentru a justifica măsurile luate, ministrul a dat publicității un caz de la spitalul Băneasa. Este vorba despre o femeie de 67 de ani care a fost internată timp de 32 de luni la spitalul din Băneasa-Constanţa şi care, din cauza faptului că nu ar fi primit îngrijire adecvată, a făcut escare de gradul IV. "Centrul de sănătate a îmbolnăvit-o, pentru că nu a fost îngrijită cum trebuie. Era mai bine să rămână acolo sau să fie transferată într-o unitate sanitară judeţeană?", a spus Cseke despre bătrâna care a fost internată la spitalul din Băneasa cu diagnosticul accident vascular cerebral. Ministrul Sănătăţii a mai declarat că va sesiza Colegiul Medicilor în legătură cu cazul femeii de 67 de ani şi că va dispune controale ample în toate spitalele din ţară, pentru depistarea eventualelor alte situaţii similare.

La 7 aprilie, un bărbat de 60 de ani din Băneasa-Constanţa, care avea probleme cardiace grave, a murit în timp ce era transportat spre Spitalul Judeţean Constanţa. Ministrul Sănătăţii a spus că pacientul nu putea fi salvat chiar dacă unitatea sanitară din Băneasa ar fi fost deschisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel