Csaszar Karoly (UDMR), "Magistraţii sunt deranjaţi de noile legi"

ccr sesizare
ccr sesizare

Aceste trei legi ale justiţiei, trecute de Senat, nu afectează statul de drept susține senatorul UDMR Csaszar Karoly.

Senatorul UDMR Mureş Csaszar Karoly, membru al Comisiei Juridice a Senatului, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că prin modificarea celor trei legi privind justiţia din România nu se aduce atingere statului de drept, neexistând niciun articol care să prevadă politizarea justiţiei, adăugând totodată că ieşirile în stradă ale magistraţilor nu ar fi justificate.

Cele două pachete de legi nu au legătură între ele. Cu aceste trei legi, trecute de Senat (privind Statutul magistraţilor, Organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii - n.r.) nu se aduce atingere statului de drept, deci nu este niciun articol care să prevadă politizarea justiţiei. Ca exemple, sunt despărţite funcţia de procuror de funcţia de judecător, s-a format o instituţie nouă care controlează activitatea procurorilor şi judecătorilor şi care nu este formată nici din politicieni şi nici din miniştri, ci numai din specialişti cu anumită vechime şi cu reputaţie bună, a arătat Csazsar.

Senatorul a spus că magistraţii sunt probabil deranjaţi de faptul că se introduce răspunderea magistratului, dar că 'aşa cum răspunde doctorul trebuie să răspundă şi magistratul', şi că nu vede nicio problemă în faptul că magistraţii trebuie să depună o declaraţie că nu au colaborat cu Securitatea sau că nu ar fi agenţi acoperiţi ai serviciilor secrete.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel