Cruzime împotriva animalelor. Un râs a fost chinuit şi ucis de câţiva tineri braşoveni

Un caz şocant de cruzime împotriva animalelor a avut loc la Braşov, unde un râs, animal protejat de lege, a fost chinuit şi ucis de mai mulţi tineri, care au postat grozăvia pe Facebook. 

Mai mulţi tineri au supus la chinuri groaznice un pui de râs, iar în acest timp se amuzau şi făceau fotografii. Mai întâi, au legat puiul de gât, cu un lanţ, şi l-au târât prin curte. Şi, pentru că se încăpăţâna să trăiască, animalul a fost ridicat şi spânzurat, dar tinerii nu s-au lăsat şi l-au străpuns şi cu o ţeapă. 

ONG-urile reacţionează 

"Un caz revoltător de violenţă împotriva animalelor în zona Braşov - Rupea. În imagini se poate vedea un râs (Lynx lynx - specie protejată la nivel European) torturat. Specialiştii consideră că animalul este deja mort. În acest moment încercăm să identificăm făptaşul cu ajutorul autorităţilor, însă orice informaţie este binevenită!", au scris cei de la Wilderness Research and Conservation pe pagina lor de Facebook. 

Puteţi vedea imaginile pe pagina celor de la Wilderness Research and Conservation. ATENŢIE, SUNT IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOŢIONAL. 

Autorităţile îi caută pe vinovaţi 

"La data de 06 august a.c., lucratori din cadrul Serviciului Arme, Muniții si Substante Periculoase Brasov s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca în data de 05 august 2019,pe o rețea de socializare au fost postate mai multe fotografii în care apărea un pui din specia râs, care prezenta răni accentuate și era legat cu o sfoară în jurul gâtului. În urma activităților investigativ-informative au fost identificate două persoane, respectiv doi bărbați, in vârstă de 17 ani si 32 ani din localitatea Bunești. Cadavrul puiului din specia râs a fost ridicat de către lucrătorii Serviciului Arme,Muniții si Substante Periculoase Brașov si a fost predat reprezentanților, care administrează fondul de vânătoare pe raza căruia s-ar fi găsit puiul din specia râs, în vederea efectuării necropsiei acestuia și stabilirii cauzelor reale ale decesului. În cauză, s-a întocmit dosar penal in care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "braconaj-vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiții decat cele legale", faptă prevăzută de art. 42 alin. (1) lit. (F) din Legea nr. 407/2006. Cercetările sunt continuate în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și în vederea stabilirii raspunderii judiciare", au anunţat cei de la IPJ Braşov. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel