Cruce monumentală în Piața Universității. Schimbarea propusă de inițiator

Senatorul PSD Sorin Ilieșiu a propus ca în rondul de la Piața Universității din București să fie construită o cruce luminată de 20-25 de metri. 

Senatorul PSD a anunțat că la dezbaterea din Camera Deputaţilor va aduce două amendamente la textul votat de Senat. 

"Ca urmare a opiniilor exprimate în spaţiul public referitoare la posibilitatea construirii în Piaţa Universităţii din Bucureşti a 'Monumentului naţional al victimelor totalitarismului comunist' sub forma unei cruci de dimensiune monumentală, şi, de asemenea, ca urmare a discuţiilor recente cu colegi parlamentari despre formă optimă a acestui monument, voi aduce următoarele amendamente la articolul 5. -(1) al propunerii mele legislative (...), amendamente care vor fi dezbătute în Camera Deputaţilor: 1. Textul 'Monumentul va fi reprezentat de o cruce din metal inoxidabil, similară cu Crucea Eroilor Neamului, având o dimensiune de 20-25 metri' va fi înlocuit cu textul 'Monumentul va fi reprezentat de o cruce de dimensiune monumentală'. 2. Textul 'Pe Cruce va fi montată o instalaţie de iluminare, care va funcţiona continuu, în memoria victimelor. Crucea va fi flancată de drapelul României' va fi înlocuit cu textul 'Crucea va iradia continuu lumină, în memoria victimelor. Crucea va fi însoţită de drapelul României'", anunță Sorin Ilieșiu, potrivit Agerpres

Senatul a adoptat, marți, propunerea lui Sorin Ilieșiu. Crucea va fi un "simbol al luptei anticomuniste".

Pe soclul monumentului vor fi scrise două texte: "Acest monument a fost înălţat din iniţiativa Parlamentului, în memoria milioanelor de victime ale totalitarismului comunist din România" şi "Să nu uităm crimele comunismului, pentru ca acestea să nu se mai săvârşească vreodată!".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel