Cros cu... Moşi Crăciun. Acțiune caritabilă la Sibiu - VIDEO

Circa 150 de localnici s-au îmbrăcat în costumul lui Moş Crăciun şi au alergat prin oraş, în scop caritabil.

Aproape 150 de sibieni s-au îmbrăcat în costumul lui Moş Crăciun şi au alergat, joi seară, prin centrul istoric al municipiului reşedinţă, în prima cursă dedicată Moşului, numită 'Marea MoşMondeală', spre deliciul tuturor privitorilor, atât localnici, cât şi turişti. Inspiraţi de cursele dedicate lui Moş Crăciun din străinătate, cei de la Clubul Sportiv Comunitar din Sibiu au decis ca în acest an să organizeze o fugă a Moşilor.

'Alergăm ca să strângem fonduri pentru persoane cu dizabilităţi, aşa cum noi facem sport şi ei să facă sport şi în felul acesta avem posibilitatea să cumpărăm scaune speciale pentru practicarea sportului de către ei. Am strâns deja pe parcursul anului, bani pentru trei scaune care vor sosi din Anglia în perioada imediat următoare. 150 de alergători pentru prima ediţie este foarte bine. Suntem convinşi că la anul o să fie sold out. Nu a mai fost la Sibiu. A fost în marile oraşe ale Europei, dar Clubul Sportiv Comunitar are o tradiţie. Acesta este al patrulea an în care ne costumăm în moşi şi alergăm. Anul trecut am alergat în Sibiu, îmbrăcaţi în moşi, pe străzi. A fost foarte frumos. Am văzut că a prins ideea şi am zis să o facem la modul macro şi se pare că o să fie un succes. Eu cred că sunt mai multe Crăciuniţe', a declarat, înainte de start, preşedintele Clubului Comunitar Sibiu, Daniel Troancă.

Vezi și: Târgul de Crăciun București - Piața Constituției, începând de azi

VIDEO

Cursa a fost una scurtă, de doar câţiva kilometri. Toţi participanţii la 'Marea MoşMondeală' au străbătut Târgul de Crăciun, pietonala Nicolae Bălcescu, după care au trecut prin Parcul Cetăţii şi retur. Coloana de Moşi a avut în faţă un trenuleţ, în care o fanfară formată tot din Moşi a cântat melodii cunoscute de sezon. Toţi Moşii au reuşit să ajungă la linia de sosire şi au primit câte o medalie haioasă, inscripţionată cu chipul lui Moş Crăciun alergător.

Nimeni nu a fost cronometrat, scopul fiind unul caritabil şi pentru a-i înveseli pe privitori. Participanţii au plătit o taxă de 60 de lei, jumătate din bani fiind donaţi unei asociaţii care urmează să cumpere scaune cu rotile speciale pentru practicarea sportului de către persoanele cu dizabilităţi. Curse similare cu cea de la Sibiu au mai avut loc la Madrid, Sydney, Rotterdam, Londra, Las Vegas, Montevideo sau Liverpool.

Citește și: Sărbători în străinătate. Câteva aspecte de care trebuie să ții cont!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel