Criză Venezuela. Rusia acuză SUA că vrea să îl răstoarne pe Maduro

Venezuela
Venezuela

Rusia a acuzat miercuri SUA că încearcă să-l înlăture cu forţa de la putere pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, pe care Moscova îl susţine, informează dpa.

"Vom continua să rezistăm tentativelor de a organiza o lovitură de stat în Venezuela, care până acum au eşuat", a declarat miercuri ministrul-adjunct al afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Serghei Riabkov. Însă Rusia se aşteaptă ca astfel de tentative "să continue la iniţiativa SUA", a spus Riabkov pentru agenţia de presă TASS.

Rusia a trimis consilieri militari în Venezuela. În condiţiile în care economia Venezuelei este ruinată, Moscova şi Washingtonul se acuză reciproc de exacerbarea situaţiei din ţara latinoamericană.

Ordinul lui Maduro



Washingtonul nu a exclus posibilitatea unei intervenţii militare pentru a-l înlătura pe Maduro, care a câştigat al doilea mandat prezidenţial în urma unor alegeri disputate anul trecut şi în timpul preşedinţiei căruia economia Venezuelei a ajuns la limita colapsului.

Recent, liderul opoziţiei Juan Guaido, pe care SUA şi alte câteva zeci de ţări l-au recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei, a făcut în mod repetat referire la o eventuală intervenţie militară. Guaido a mai spus că este susţinut de o parte a armatei venezuelene, din care peste 1.000 de militari au dezertat în Columbia sau Brazilia.

Marţi, Maduro a ordonat armatei să cureţe rândurile sale de "trădători". Dacă o astfel de persoană este descoperită, "este un ordin: să-l capturaţi imediat", a spus Maduro în faţa a mii de soldaţi la un eveniment militar în nordul statului Carabobo.

Vezi și: Venezuela afirmă că doreşte dialog şi nu război cu SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel