Criză Ucraina: SUA trimite personal militar să antreneze trupele Kievului

Departamentul de Stat al SUA anunță că personal militar al armatei americane format din 290 de persoane va fi dislocat în Vestul Ucrainei pentru a antrena trupele Kievului. Marea Britanie și Polonia au trimis deja consilieri militari în Ucraina.

Un site controlat de Departamentul de Stat american subliniază câteva aspecte esențiale ale misiunii SUA în Ucraina. Articolul notează că Washingtonul nu crede că există o rezolvare militară la criza ucraineană, dar că armata Kievului are dreptul să se apere.

Cei 290 de americani vor antrena șase companii ale Gărzii Naționale Ucrainene. Antrenamentele se vor desfâșura în vestul țării, la granița cu Polonia.

Între obiective se numără îmbunătățirea abilității soldaților de a proteja infrastructură critică și de a opera într-un "mediu de război electronic".

În martie, președintele Obama a aprobat alocarea a 75 de milioane de dolari pentru livrarea de echipament nonletal Ucrainei.

Statele Unite ale Americii au livrat deja Ucrainei mai mult ajutor non-letal, constând în vehicule militare Humvee și drone. Ajutorul include drone de mică dimensiune Raven, care se lansează cu mâna, 230 de vehicule militare 4x4 Humvee, stații de emisie-recepție, radare și alte echipamente.

Criză Ucraina: După Marea Britanie, Polonia trimite și ea personal militar în Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel