Criza refugiaților: Ungaria mobilizează rezerviști

Ungaria își mobilizează rezerviștii pentru a face față crizei refugiaților.

Ministrul Apărării de la Budapesta, Istvan Simicsko, a dat ordin de mobilizare pentru o parte din rezerviștii voluntari pentru a ajuta la gestionarea "crizei migrației în masă", informează sâmbătă MTI, preluată de Reuters.

Decizia a fost luată la solicitarea șefului statului major ungar, relatează Agerpres. Rezerviștii vor fi folosiți în principal pentru a asigura personalul garnizoanelor lăsate goale de militarii desfășurați la frontieră, dar ar putea avea și alte îndatoriri, scrie agenția de presă ungară.

De asemenea, Attila Kovacs, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Budapesta, citat de AFP, a anunțat că Ungaria a terminat în noaptea de vineri spre sâmbătă instalarea unui gard de sârmă ghimpată pe 41 km de la frontiera sa cu Croația, menit să pună capăt fluxului de migranți care vor să ajungă în vestul și în nordul Europei.

[citeste si]

Budapesta, adeptă a unei linii dure împotriva migranților, a mai ridicat un astfel de gard pe 175 km la frontiera sa cu Serbia, pe care l-a întărit apoi cu o palisadă de patru metri înălțime.

Ungaria vrea să instaleze un gard de sârmă ghimpată și pe o parte din frontiera sa cu România, la est, notează AFP.

Ungaria este angrenată într-un tot mai temperamental război al declarațiilor cu vecinii săi sudici, în condițiile în care Serbia și Croația se luptă să facă față valului de migranți care fug din Orientul Mijlociu de război și sărăcie și încearcă să tranziteze regiunea pentru a ajunge în vestul Europei, potrivit sursei citate.

Peste 20.000 de refugiați au intrat în Croația

Tot sâmbătă, prim-ministrul croat Zoran Milanovic a declarat presei că țara sa va continua să-i transporte pe migranți la frontiera ungară, în ciuda lipsei unui acord cu Budapesta. 

"Croația nu va deveni centrul de refugiați al Europei", a dat asigurări Zoran Milanovic.

Potrivit Ministerului de Interne de la Zagreb, un număr total de 20.737 de refugiați au intrat până sâmbătă la prânz pe teritoriul Croației, relatează agenția Hina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel