Criza refugiaților: Germania a închis traficul feroviar dinspre Austria

Germania a închis, duminică, de la ora 18:00, ora României, traficul feroviar dinspre Austria, după ce, cu o zi înainte, nu mai puțin de 12.200 de refugiați au ajuns în orașul Munchen, transmite digi24.ro.

Decizia a venit la scurt timp după ce ministrul german al transporturilor, Alexander Dobrindt, a denunțat ”eșecul total” al Uniunii Europene în tentativa de a face față, la granițele sale externe, afluxului de imigranți. Totodată, el a cerut să fie luate măsuri ”eficiente”.

Solicitarea ministrului german a venit cu o zi înainte de Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne al Uniunii Europene, unde ar urma să se dezbată problema refugiaților și mai ales cotele obligatorii propuse de Comisia Europeană.

Vezi și: Jean-Claude Junker a cerut să discute cu Klaus Iohannis

De asemenea, înainte de anunțarea acestei decizii, vicecancelarul Germaniei declarase că ţara se află la limita capacităţilor sale, iar autorităţile din Munchen, oraş spre care s-au îndreptat majoritatea refugiaţilor, spun că nu mai au locuri de cazare pentru refugiați. De altfel, ministrul german de Interne şi-a exprimat zilele trecute părerea că tratatul Schengen ar trebui suspendat temporar.

”În prezent sunt necesare măsuri eficiente pentru a stopa afluxul”, în condițiile ”eșecului total al Uniunii Europene”, a cărei protecție a granițelor externe ”nu mai funcționează”, a declarat ministrul într-un comunicat.

El a transmis că ”limitele capacității de primire” a Germaniei sunt ”atinse”.

De asemenea, orașul Munchen a anunțat că a atins ”limita extremă” în ceea ce privește capacitatea sa de găzduire a refugiaților, după ce, numai în decursul zilei de sâmbătă, a primit 12.200 de refugiați.

Citește și: PSD, PNL și Iohannis, fără soluție în fața unei probleme comune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel