CRIZA REFUGIAȚILOR. Cehia cere închiderea imediată a frontierei externe a spațiului Schengen

Vicepremierul ceh, Andrej Babis, cere închiderea imediată a frontierei externe a spaţiului Schengen. Solicitarea vine pentru a opri afluxul de refugiaţi. Vicepremierul ceh subliniază că majoritatea statelor din spațiul Schengen sunt împotriva primirii refugiaţilor.

Vicepremierul ceh, care este şi ministru de finanţe, a mai cerut statelor europene să le transmită clar imigranţilor clandestini proveniţi din Africa şi Orientul Mijlociu că "nu pot veni în Europa", pentru că aici vor fi şomeri şi nu vor putea beneficia imediat de avantajele sistemului de asistenţă socială.

Andrej Babis spune că trebuie creată o imensă tabără de refugiaţi unde să se facă selecţia lor, să fie separaţi cei care într-adevăr au nevoie de ajutor, cum sunt femeile şi copiii, de imigranţii economici ce trebuie retrimiși în ţările lor, potrivit Economica. De aceeași părere este și Angela Merkel care spune că trebuie să-i trimitem înapoi pe cei fără nicio șansă să primească azil.

"Europa este într-o situație care nu este demnă de Europa, trebuie pur și simplu s-o spunem"

ONU a anunțat, marți, că în următoarele luni vor continua să treacă granița dintre Macedonia și Grecia aproximativ 3.000 de imigranți pe zi. Cei mai mulți refugiați fug de războiul din Siria. Situația se agravează de la zi la zi. Grecia și Italia nu fac față afluxului de imigranți. Probleme mari are și Ungaria, prima frontieră Schengen, dar și Germania, care ar fi destinația finală de 800.000 de imigranți. Angela Merkel a spus tranșant, marți, că "Europa este într-o situație care nu este demnă de Europa, trebuie pur și simplu s-o spunem", potrivit Hotnews

Aproximativ trei sute de mii de persoane au trasersat Mediterana în 2015. În weekend, în haosul creat la granița dintre Macedonia și Grecia, au trecut 10.000 de refugiați, dintre care 30% sunt femei cu copii, estimează UNICEF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel