Criză migranți. Bosnia, acuze grave la adresa UE

Guvernul bosniac a acuzat miercuri Bruxellesul că a refuzat să finanţeze un centru de primire a migranţilor în Bosnia, deoarece Uniunea Europeană consideră că este prea aproape de graniţa sa, relatează AFP.

Confruntate cu un număr tot mai mare de migranţi de la începutul anului, autorităţile bosniace au decis să înfiinţeze un centru de primire a migranţilor la Velika Kladusa, în apropierea graniţei cu Croaţia, în nord-vestul acestei mici ţări din Balcani.

Comisia Europeană a anunţat la începutul lunii iunie un pachet de 1,5 milioane de euro pentru Bosnia pentru a ajuta la gestionarea afluxului de migranţi.

Cu toate acestea, 'am fost informat ieri (marţi) de Comisia Europeană că nu doreşte să finanţeze acest centru deoarece este prea aproape de frontiera UE', a explicat ministrul bosniac al securităţii, Dragan Mektic, la o conferinţă de presă la Sarajevo.

”Tabere de refugiați în interiorul Bosniei?”

'Intenţionează cineva să-i împingă pe aceşti oameni în interiorul Bosniei pentru a încerca să creeze acolo tabere de refugiaţi?', a întrebat Mektic. 'Nu vor exista tabere de refugiaţi în Bosnia. (...) Nu mă interesează banii nimănui, chiar dacă sunt bani ai UE, dacă scopul este acela de a înfiinţa tabere de refugiaţi în Bosnia', a avertizat el.

El a adăugat că un centru va fi creat într-un depozit vechi ale unei întreprinderi agricole din Velika Kladusa, care ar urma să primească în curând primii migranţi.

Este prevăzut de asemenea un alt centru de primire al migranţilor lângă Sarajevo, mai departe de graniţa cu Croaţia, care ar putea beneficia de fonduri europene, a mai spus Dragan Mektic.

Peste 7.100 de migranţi au intrat în Bosnia anul acesta, a spus ministrul.

'Aceşti migranţi doresc doar să tranziteze Balcanii de Vest şi să continue drumul către UE. (...) Punem la dispoziţie infrastructuri care să permită tranzitul migranţilor', a explicat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel