Criză lemn foc. Deneş: Foarte puţini au mai auzit

Ioan Denes
Ioan Denes

Disponibilitatea lemnului de foc în depozite şi în rampe a acoperit până acum necesarul de cerere venită de la populaţie astfel că în anul acesta nimeni din România sau foarte puţini au mai auzit de criza lemnului de foc, a afirmat vineri ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, cu ocazia prezentării rezultatelor Inventarului Forestier Naţional (IFN). 

"Cred că în anul acesta nimeni din România sau foarte puţini au mai auzit de criza lemnului de foc. În sensul că în anul 2018 disponibilitatea pe care am avut-o de lemn de foc în depozite şi în rampe a acoperit până acum necesarul de cerere pe care a avut-o populaţia la componenta lemn de foc", a spus Ioan Deneş. El a menţionat că pentru rezolvarea crizei au fost luate trei măsuri simple şi pragmatice. Potrivit ministrului Apelor şi Pădurilor s-a rezolvat problema produselor rezultate din doborâturi produse accidentale. 

De asemenea, s-a clarificat situaţia pădurilor deţinute de micii proprietari, de sub 10 hectare, şi a fost rezolvată problema legată de modificarea Codului Silvic prin care s-au deblocat aproximativ 2 milioane de metri cubi de produse cu preponderenţă lemn de foc. Rezultatele Inventarului Forestier Naţional (IFN) realizat în perioada 2013-2018 vor fi prezentate vineri în cadrul Forumului Pădurilor, Industriei Lemnului şi Economiei Verzi, eveniment organizat de Fordaq România - Comunitatea Forestierilor, în parteneriat cu Consiliul Pădurilor şi Dezvoltării Rurale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel