Criza de la granița Bulgariei cu Grecia se agravează

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să tranziteze teritoriul Republicii Elene cu privire la situaţia actualizată a blocajelor rutiere şi frontaliere. Potrivit comunicatului MAE, patru puncte de trecere dintre Bulgaria și Grecia sunt blocate pe durată nedeterminată.

Astfel, Vama Promachonas, Vama Exohis, Vama Nymfea și Vama Ormenio sunt blocate pe durată nedeterminată.

„Кulata - Promahonas", „Ilinden - Еxochi", „Каpitan Petko Voievoda - Оrmenion", „Zlatograd - Тhermes", „Ivailovgrad - Ciprinos" și „Макаzа-Nimfea

Vama Kipi, de la frontiera cu Turcia, de asemenea, este blocată.

Cât privește punctele de trecere a frontierei între Grecia și Macedonia, potrivit MAE,  Vama Evzoni este blocată în intervalul orar 20.00 – 23.30, Vama Doirani este blocată în intervalul orar 18.30 – 23.30, iar Vama Nikis este blocata 12 ore, începând de astăzi, 20.02.2016, ora 11:00.

La frontiera cu Albania,  Vama Krystallopigis este blocata 48 de ore, începând de astăzi, 20.02.2016, ora 11.00.

În comunicatul citat, sunt anunțate blocaje rutiere în următoarele zone: 

· Zona Bralos, pe DN Atena-Lamia și zona Kileler, pe vechiul drumul național Larissa – Volos.
· Zona Kefalovrysos- Aitoloakarnania, D.N. Antirio-Ioannina.
· Valea Tempi - Larissa, Autostrada Patra-Atena-Salonic se va deschide luni, 22.02.2016.
· Intersecția Nikea - Thessalia, pe DN Atena –Salonic.
· Zona Canalului Corint, pe DN Atena – Corint.
· Podul Evinou, de pe DN Antirrio-Mesologgi, blocat astăzi, 20.02.2016, în intervalul orar 18.00-20.00.
· Șoseaua Egnatia, în zona Kerdyllia.
· Zonele Thiva și Kastro Viotias, DN Atena – Lamia .
· DN Attiki Odos, spre Koropi, închis din data de 17.02.2016.
· DN Atena –Lamia, Km 28, blocat astăzi, 20.02.2016, în intervalul orar 19.00-21.00.
· Zona Mikrothives, pe DN Atena-Salonic, blocată până la ora 18.00.
· Zona Derveni, la ieșirea din Salonic spre Kavala, circulația este închisă pe toate cele 3 benzi (ambele sensuri de circulație), urmând ca în intervalul orar 15.00 – 18.00 să fie deschis traficul pe o singură bandă ( ambele sensuri de circulație).

MAE recomandă persoanelor interesate de tranzitarea teritoriului Greciei că, având în vedere că situaţia blocajelor de trafic este în permanentă schimbare, să verifice individual situaţia pe fiecare rută de călătorie.
Totodată, MAE recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în „App Store" şi „Google Play"), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale.

Anterior, MAE transmitea că situația la trecerea punctelor de frontieră dintre Bulgaria și Grecia s-a agravat, acestea fiind blocate în totalitate în ambele sensuri, pe durată nedeterminată.

Potrivit MAE, autoritățile bulgare au recomandat turiștilor evitarea traversării tuturor punctelor de frontieră cu Grecia și utilizarea rutelor alternative prin Macedonia, precizând că prin punctele de frontieră Kulata — Promahonas, Ilinden — Exochi, Kapitan Petko Voievoda — Ormenion, Zlatograd — Thermes, Ivailovgrad — Ciprinos și Makaza — Nimfea nu se permite trecerea niciunui tip de autovehicul.

Sute de TIR-uri românești au rămas blocate de-o parte și de alta a graniței dintre Grecia și Bulgaria. Mulți șoferi au rămas fără alimente și medicamente, iar marfa din mașini, în special legume și fructe, s-a stricat deja. Traficul este oprit de de fermierii greci, furioși că li s-au tăiat subvențiile de la stat, în cadrul măsurilor de austeritate luate de guvernul de la Atena. Coloane de camioane depășește 20 de kilometri. Printre ele, multe mașini din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel