Criză în lumea arabă. Putin intervine, semnal de alarmă

Președintele rus, Vladimir Putin, a avut o convorbire telefonică cu emirul Qatarului, sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, despre criza politică dintre micul stat și vecinii săi de la Golful Persic, a anunțat sâmbătă Kremlinul, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Cei doi șefi de stat "au discutat îndelung despre criza dintre Qatar și statele vecine", iar președintele rus "a subliniat importanța eforturilor diplomatice în vederea depășirii diferendelor și normalizării situației", a informat Kremlinul într-un comunicat.

Mai devreme în cursul zilei, Kremlinul anunțase că Vladimir Putin a discutat telefonic cu regele Bahrainului, Hamad bin Isa al Khalifa, printre altele despre criza din Golf.

În cursul convorbirii, președintele rus a lansat un apel "la dialog direct între toate guvernele implicate în acest conflict" care "exercită o influență negativă asupra Orientului Mijlociu", potrivit Kremlinului.

Regiunea Golfului se confruntă cu o gravă criză diplomatică de la începutul lunii iunie, când Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egiptul și Bahrainul, precum și alte țări arabe, au întrerupt relațiile diplomatice cu Doha, acuzată că "sprijină organizații extremiste" care "caută să destabilizeze regiunea" și că se apropie de Iranul șiit, rival regional al regatului saudit.

Qatarul a respins cu fermitate aceste acuzații.

Între timp, Rusia s-a pronunțat pentru reluarea dialogului dintre Qatar și vecinii săi și a oferit ajutorul său pentru rezolvarea crizei diplomatice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel