EXCLUSIV  Criză în Catalonia. Românii din Diaspora, chemați în țară. SALARII ca în străinătate

Experții confirmă oportuntatea de a include în proiectul de țară reîntoarcerea muncitorilor români în România, în contextul crizei din Catalonia. 

Iată răspunsul unui expert cu privire la tema lansată de DCNews, de exploatare a situației din Catalonia pentru atragerea românilor plecați în străinătate spre România:

Înrădăcinarea apropierii diasporei și reorientării migrației trebuie făcută însă cu atenție, reflexivitate:

1. Trebuie încadrată în ideea mai largă de a ajuta diaspora românească oriunde și oricum. Facilitatea revenirii este numai una dintre fațete. Pe cazul catalan ei trebuie ajutați și prin mecanisme economice și diplomatice de găsire a locurilor de muncă necesare în Europa. Au nevoie în primul rând de informații legate de locuri de muncă disponibile în alte regiuni din Spania și în țări apropiate de Spania. Guvernul poate funcționa că interfața de mediere a relațiilor cu o agenție de recrutare a forței de muncă.

Deocamdată, diaspora romanesca este în continuare fundamental neîncrezătoare în gruvernarea actuală, inerție a experiențelor din 2014.

2. Pentru componența de revenire în țara trebuie urgent discutate posibilitățile de favorizare a procesului cu mediul de afaceri și UE.

3. PNM programul național de mobilitate din 2016: include prevederi de ajutare a celor care se mută, indiferent de unde, din țara sau din străinătate. Ar trebui revazute componentele actului normativ și adoptate în mai mare măsură situației actuale.

CITEȘTE și Criza din Catalonia, șansă pentru Centenarul din 2018

Pe de altă parte, muncitorii români ar putea răspunde pozitiv în cazul în care în România li s-ar oferi un salariu decent. Totul s-ar putea realiza prin facilități financiare acordate companiilor, un aspect agreat de Uniunea Europeană. Scutirea de taxe ar duce la o mărire substanțială a salariilor pentru cei întorși să lucreze în țară. Acest aspect, cumulat cu condițiile vitrege din străinătate(cheltuieli mai mari, locuințe împărțite cu un număr mare de persoane) ar putea contribui decisiv la întoarcea muncitorilor români. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel