Urmărește emisiunea live


Criza imunoglobulinei, la sfârşit. Sorina Pintea: "Intră în ţară"

Ministrul Sorina Pintea a afirmat căvineri vor intra în ţară 3.850 de doze de imunoglobulină.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi seară la un post de televiziune că vineri vor intra în ţară 3.850 de doze de imunoglobulină. Pintea a precizat că Guvernul a făcut tot ceea ce s-a putut în privinţa imunoglobulinei.

'Acum am primit o altă informaţie, s-a suplimentat cantitatea care vine mâine, sunt 3.850 care vin mâine. (...) Mai sunt încă grafice de livrare, vor mai intra pe rând 600-800-1.000 de flacoane', a spus Pintea.

Potrivit acesteia, contractul cu Crucea Roşie austriacă este de 16.000 de doze de imunoglobulină, necesarul lunar pentru România fiind de aproximativ 5.000. Ea a precizat că întârzierile au fost din cauza procedurilor.

'După cum am declarat în nenumărate rânduri, există nişte proceduri pe care trebuie să le respectăm. Nu a vrut nimeni să întârzie, dimpotrivă, am declanşat acest mecanism tocmai pentru a putea rezolva această problemă. (...) Lucrurile merg în direcţia dorită de către noi. Dacă nu declanşam acest mecanism şi nu aveam aceste grafice, probabil că ne-am fi confruntat cu această criză încă câteva luni sau două-trei luni de acum încolo. (...) Au fost nişte proceduri care trebuiau făcute', a explicat ministrul Sănătăţii.

[citeste si]

De asemenea, sunt în curs de derulare procedurile de achiziție de imunoglobulină din SUA.

Vă reamintim că săptămâna trecută Guvernul a acordat un ajutor de stat individual către SC Unifarm SA în valoare de 44.27 mil lei, pentru aprovizionarea cu imunoglobulină necesară tratamentului populației, în cadrul mecanismului de protecție civilă declanșat de Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel