Criza imigranților schimbă istoria Poloniei. Surpriză la alegeri

Polonezii au ieșit, duminică, la vot. Își aleg noul Parlament și, după opt ani, conservatorii par că vor veni la putere, cu un avans de 10% în fața liberalilor. 

Formațiunea tradiționalistă și eurosceptică Partidul Lege și Justiție (PiS), condus de Jaroslaw Kaczynski, este creditat cu un avans de cel puțin zece procente față de Platforma Civică (PO), uzată de perioada în care a fost la guvernare și "părăsită" de Donald Tusk, devenit președinte al Consiliului European. PiS a fost înființat în 2001 de Lech și Jaroslaw Kaczynski. Fostul președinte al Poloniei Lech Kaczynski  a murit în urma unui unui accident de avion în 2010. Fratele său geamăn conduce partidul pe care l-au înființat împreună și pare că, după opt ani, și câștigă alegerile parlamentare. 

Problema care se pune acum în Polonia este dacă formațiunea tradiționalistă și eurosceptică va primi suficient sprijin pentru a guverna singură. Partidul lui Kaczynski este atât de bine cotat în sondaje deocamdată, rămâne de văzut dacă se vor confirma prin votul de duminică, datorită crizei migranților, de care se tem polonezii. Riscul pentru conservatori stă în prezența partidelor mici în cursa electorală, ceea ce-i poate împiedica să obțină cel puțin jumătate din cele 460 de mandate în Seim, camera inferioară, și 100 în Senat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel