Criza imigranților: Liviu Dragnea, avertisment transmis la Bruxelles

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit la interviul DC News Live despre propunerea pe care a făcut-o, joi, la reuniunea Partidului Socialiștilor Europeni, la Bruxelles, în scopul gestionării crizei imigranților, atrăgând atenția că presiunea există în continuare.

Invitat la DC News Live, liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a vorbit despre propunerea pe care a făcut-o la Bruxelles legată de imigranți, arătând că dacă discuția se limitează numai la ce cotă de imigranți ia fiecare stat, atunci e degeaba.   

"Suntem în situația în care, dacă se continuă cu lipsa unui plan, problema poate deveni foarte, foarte gravă, pentru că presiunea care este pe Turcia și pe Grecia este uriașă și două țări nu o pot rezolva. Pe de altă parte, nici 2-3 țări din UE nu pot gestiona tot acest proces. Nu ne putem aștepta ca Germania, Austria și eventual încă 1-2 țări dezvoltate să poată să susțină tot acest fenomen. Dar împreună, toată UE, poate susține. Pentru aceasta e nevoie de un plan. Le-am propus și am fost mai mulți care am propus, să se facă un working team, un grup de lucru, dar format nu numai din funcționari europeni de la Bruxelles, pentru că ei nu știu care sunt specificele din fiecare țară, să se facă o foaie de parcurs în bună discuție cu Turcia, cu Grecia și cu toți factorii de decizie pentru că presiunea este în continuare", a afirmat Liviu Dragnea.

Citește și: Liviu Dragnea, premier după alegerile parlamentare. Ce spune liderul PSD

Potrivit liderului PSD, "discuția nu este numai cât primește fiecare, pentru că poți să stabilești niște cote, dar nimeni nu știe câți vor veni până la urmă". În opinia lui Dragnea, trebuie făcut acest plan, "pe de o parte cum pot fi ținuți în anumite zone într-un mod civilizat, dacă intră în UE - în ce ritm și în ce sistem - și investiții, sumele alocate ca să se poată întoarce înapoi și să rămână acolo. Dacă discuția se limitează numai la cât ia fiecare, e degeaba pentru că după ce au intrat, poate veni valul de peste tot. Plus că poate să existe și alte state, nu din UE, care să fie interesate ca Uniunea să fie destabilizată", a precizat liderul PSD. 

[citeste si]

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost invitat la DC News Live la o zi după ce a participat la reuniunea Partidului Socialiștilor Europeni premergătoare Consiliului European, care a avut loc la Bruxelles, în cadrul căreia a fost conturată poziția liderilor socialiști față de problemele care vor fi abordate în Consiliu.

Declarația liderului PSD, Liviu Dragnea, de la minutul 44:38:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel