Liviu Dragnea, premier după alegerile parlamentare. Ce spune liderul PSD

Liviu Dragnea, liderul PSD, susține că, în cazul unei victorii a PSD la alegerile parlamentare, președintele Klaus Iohannis ar trebui să ofere unui social-democrat posibilitatea formării noului Guvern, precizând însă că nu este obligatoriu ca persoana desemnată pentru funcția de premier să fie chiar liderul partidului. 

Întrebat, vineri, la DC News Live, dacă se așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să nominalizeze o persoană din PSD pentru formarea noului guvern,  dacă acest partid va obține cel mai mare număr de voturi la alegerile parlamentare din acest an, Liviu Dragnea a precizat: "Cred că așa ar fi firesc, ca președintele să nominalizeze propunere de prim-ministru din partea partidului care este pe primul loc. Așa ar fi în spiritul Constituției, în spiritul democratic și ar fi și respect față de cetățeni. Dacă cel mai mare număr de cetățeni au hotărât că partidul X este pe primul loc, trebuie să ții cont de ce spun cetățenii și să dai posibilitatea acelui partid ca unul dintre ei să încerce formarea guvernului".

Pe de altă parte, Liviu Dragnea afirmă că nu este obligatoriu ca președintele partidului care câștigă alegerile parlamentare să fie și persoana desemnată pentru funcția de premier.

"Nu e obligatoriu și, până atunci, avem alegeri locale. Eu nu sar peste alegerile locale. Am jucat fotbal de mic, am jucat fotbal competițional și cel mai important meci este cel care vine, nu cel de după", a precizat Liviu Dragnea, la observația analistului Bogdan Chirieac, potrivit căreia, în mod natural, președintele partidului câștigător în alegeri ar trebuie să fie persoana desemnată pentru funcția de premier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel