Criză GRECIA: Joi, ziua limită pentru noile propuneri. "Următoarele ore vor fi cruciale"

Joi este ziua decisivă pentru Grecia care trebuie să vină cu propuneri noi pentru a asigura un al treilea plan de salvare de la creditori și a preveni ieșirea din zona euro.

"Următoarele ore vor fi cruciale", a spus premierul grec Alexis Tsipras, scrie bbc.com. Cabinetul său se întâlnește pentru a discuta planurile. La ora 22:00 vor fi prezentate creditorilor.

Sâmbătă, miniștrii de finanțe din zona euro vor studia noile propuneri ale Greciei. Duminică va avea loc un summit complet, la care vor participa și statele din UE, dar din afara zonei euro, cum este România.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, care va prezida ședința de duminică, a declarat, joi, că a vorbit cu Alexis Tsipras și speră să primească "propuneri de reforme concrete și realiste din Atena". 

Cancelarul german Angela Merkel, trașantă de la început, a spus scurt că o reducere a valorii datoriei Greciei "iese din discuție" cu ea. Tranșantă cu oficialii greci, Angela Merkel a adăugat: "Nu trebuie să uităm că poporul grec suferă în aceste momente".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel