Urmărește emisiunea live


Criza deșeurilor din Sectorul 1 se mută cu rapiditate în județul Dolj și în orașul Craiova

Problema gunoaielor din Sectorul 1 a ajuns și în județul Dolj și în orașul Craiova.

“Criza gunoaielor din Sectorul 1 este un factor care propagă infecții grave în contextul pandemiei de coronavirus, în care majoritatea oamenilor au o imunitate scăzută iar situația gunoaielor care de câteva zile au început să inunde străzile din Sectorul 1 al Capitalei, trebuie privită cu foarte mare grijă din punct de vedere sanitar. Nu am mai trăit așa ceva niciodată, în toate epocile”- spune șocată medicul oftalmolog Monica Pop.

Cu aceeași grijă din punct de vedere sanitar trebuie privită și criza deșeurilor din județul Dolj și din orașul Craiova, care tocmai urmează să se instaleze și să producă daunele cunoscute în rândul populației, în rândul copiilor și în rândul adulților. Județul Dolj și orașul Craiova au intrat și ele recent în rândul zonelor care se confruntă cu problema deșeurilor, de data aceasta însă fiind vorba de o criză artificială ca urmare a unui blocaj și a întârzierii deciziilor la nivelul Agenției pentru Protecția Mediului Dolj.

Vezi AICI foto.

Până în prezent, județul Dolj era unul din județele fruntașe în ceea ce privește gestionarea deșeurilor, fiind  unul din primele județe ale țării care au acordat o atenție specială sistemului de management integrat al deșeurilor, în conformitate cu normele europene de mediu, reușind să realizeze prin atragerea de fonduri europene și fonduri private un sistem funcțional care să asigure confortul cetățenilor și protecția sănătății locuitorilor din această regiune.

Totul a funcționat bine până când, din cauza prelungirii artificiale pentru mai bine de un an și jumătate a eliberării actelor de reglementare de către APM Dolj, prin blocarea procedurii normale de autorizare a depozitării deșeurilor, a fost indusă o criză artificială în întreg județul Dolj, care urmează să-și facă văzute efectele în zilele următoare.

“Gunoaiele sunt foarte periculoase, mai ales că atmosfera nu este deloc sterilă. Dacă mai sunt și aceste deșeuri care emană în atmosferă tot felul de microbi și particule în suspensie, este extrem de periculos, mai ales pentru copii, dar și pentru adulți. Criza gunoaielor din județul Dolj și orașul Craiova se suprapune cu repeziciune peste sezonul alergiilor, ceea ce va pune în pericol sănătatea oamenilor, fiind un factor favorizant pentru alte boli”, avertizează medicul de familie Anghelina Nicolae din Craiova.

De la 15 iunie depozitul de deșeuri al Primăriei Municipiului Craiova situat în localitatea Mofleni se va confrunta cu imposibilitatea recepției deșeurilor din județul Dolj și orașul Craiova ca urmare a blocajului birocratic al actelor de reglementare, făcut de funcționarii publici de la APM Dolj.

În această situație gunoaiele vor rămâne pe străzi iar problemele create populației vor fi asemănătoare cu problemele create cetățenilor din Sectorul 1 al Bucureștiului, afectând sănătatea și confortul acestora. În aceste condiții, așa cum se întâmplă și în Sectorul 1 al Bucureștiului, autoritățile competente ar trebui să solicite Prefecturii declararea stării de alertă în Dolj din cauza situației sanitare generate de criza gunoaielor care în curând se va instala în județ, cu toate consecințele nefaste ale acesteia.

Mărculescu Florin, locuitor în cartierul Craiovița Veche, administrator al unui imobil de locuințe spune că cetățenii din cartier sunt panicați și speră să se rezolve cât mai repede această problemă.

„Este un lucru inadmisibil! Sperăm că se va rezolva cât se poate de repede și sperăm din tot sufletul ca doamna Monica Daniela Mateescu de la APM Dolj să înțeleagă și să rezolve această problemă. Nu am mai trăit așa ceva niciodată și nici nu vrem să ne gândim că nu se va rezolva această problemă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel