”Criză” de încredere în vaccinuri în unele părți ale Europei

Vaccin
Vaccin

Doar jumătate dintre persoanele din Europa de Est consideră că vaccinurile sunt sigure, comparativ cu 79% din întreaga lume.

Un studiu global privind atitudinile față de știință a scos în evidență amploarea crizei de încredere în vaccinurile din Europa, arătând că doar 59% dintre persoanele din Europa de Vest și 50% din Est consideră că vaccinurile sunt sigure, comparativ cu 79% din întreaga lume, scrie The Guardian. 

În întreaga lume, 84% dintre oameni recunosc că vaccinurile sunt eficiente, iar 92% spun că copilul lor a primit un vaccin. Dar, în ciuda sistemelor de îngrijire a sănătății și a sistemelor educaționale, în unele părți ale Europei există o mică încredere în vaccinuri. Franța are cele mai înalte niveluri de neîncredere, la 33%.

Au existat focare majore de rujeolă în mai multe țări, care s-au răspândit pe continent, legate de ezitarea vaccinului.

Dr. Heidi Larson, directorul Proiectului privind încrederea în vaccinuri de la Școala din Londra de Igienă și Medicină Tropicală, a declarat că mass-media socială amplifică neliniștea. În timp ce încrederea în vaccinurile din Marea Britanie a fost mai mare decât în alte părți ale Europei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel