Urmărește emisiunea live


Criza climatică. Statele G20 aproape că au triplat subvențiile centralelor pe bază de cărbune

 SURSA: Pixabay.com
SURSA: Pixabay.com

Statele G20 aproape că au triplat subvențiile pentru centralele pe bază de cărbune, asta în ciuda crizei climatice și a angajamentului luat acum un deceniu pentru a elimina orice ajutor pentru combustibilii fosili. 

Statele G20 aproape că au triplat subvențiile pe care le acordă centralelor pe bază de cărbune în ultimii ani, în ciuda nevoii urgente de a reduce emisiile de carbon care conduc criza climatică, scriu jurnaliștii de la The Guardian.

Blocul economiilor majore s-a angajat acum un deceniu să elimine treptat toate subvențiile pentru combustibilii fosili.

Cifrele, publicate într-un raport al Institutului pentru Dezvoltare de peste mări (ODI) și alții, arată că Japonia este unul dintre cei mai mari susținători financiari ai cărbunelui, în ciuda primului ministru, Shinzo Abe, care a spus în septembrie că "schimbările climatice pot fi viața ... Trebuie să luăm măsuri mai robuste și să reducem utilizarea combustibililor fosili ".

China și India acordă cele mai mari subvenții pentru cărbune, cu Japonia în al treilea rând, urmat de Africa de Sud, Coreea de Sud, Indonezia și SUA.

Emisiile globale ar trebui să scadă la jumătate

Emisiile globale trebuie să scadă la jumătate în următorul deceniu, pentru a evita înrăutățirea secetei, inundațiilor, valurilor extreme de căldură și a sărăciei pentru sute de milioane de oameni.

"Au trecut 10 ani de când G20 s-a angajat să elimine treptat subvențiile pentru combustibilii fosili, dar, în mod surprinzător, unele guverne măresc subvenția pe care o acordă centralelor pe cărbune", a declarat Ipek Gençsü, cercetător la ODI și principalul autor al raportului.

Întâlnirea anuală a G20 începe în Japonia vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel