Cristoiu spune că PSD e primul în sondaje și are o previziune tare după ce Guvernul Cîțu a fost demis

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Ion Cristoiu a făcut o analiză după ce Guvernul Cîțu a fost demis și 281 de parlamentari au votat pentru moțiunea de cenzură a PSD.

„Căderea Guvernului Cîțu e un eveniment politic însemnat al anului 2021. Și ca orice eveniment de asemenea talie, el nu poate fi epuizat rapid în semnificațiile sale. Prin urmare, despre el vom scrie și în numerele viitoare. Evident cu obiectivitatea de istoric al clipei, dușman al chibițăritului cu condeiul, obiectivitate cu care am încercat să urmăresc talmeș-balmeșul politic din ultima vreme.

Ca orice eveniment însemnat Căderea Guvernului Cîțu are învingători și învinși. Din rîndul partidelor, al instituțiilor, al oamenilor.

Învingători indiscutabil rămîne Partidul Social Democrat.

În Jurnalul meu video redau o declarație din 16 noiembrie 2019 a lui Klaus Iohannis, de la Bistrița Năsăud:

„Eu nu sînt cu PSD în vreo competiție electorală, eu sînt cu PSD în război, noi sîntem cu PSD în război și nu pentru că noi sîntem așa răi, ci pentru că ei au fost răi cu românii”.

La vremea acestui discurs, Klaus Iohannis era președinte al României. Președintele României nu poate fi în război cu un partid politic. E președintele României, situat de Constituție deasupra bătăliilor între partide. (...)

Ditamai partidul, alcătuit din două mari partide, împărțea electoratul de Dreapta cu USRPLUS un partid înființat doar de cîțiva ani. PSD nu numai că n-a dispărut. A cîștigat alegerile. (...)

Și iată, a venit ziua de 5 octombrie 2021.

Căderea Guvernului Cîțu, cu un scor istoric, a fost opera PSD.

PSD a reușit să facă o coaliție de proporții, alcătuită din AUR și USRPLUS. USRPLUS, partidul care i-a făcut zile negre PSD, care a pus la cale toate mizeriile din Parlament, care a fost sufletul mișcărilor protestatare, s-a aliniat cuminte în spatele PSD. Pentru această aliniere PSD n-a făcut nici o concesie USRPLUS. Dinadins a întocmit un text anti-USRPLUS. Europenii de la USRPLUS, făloșii cu studii peste hotare și cu absolviri de universități din Vest, au votat o Moțiune avînd drept conținut cît de proști sînt ăia de la USRPLUS. Un asemenea dezastru nu putea fi opera altcuiva decît a lui Dan Barna.

PSD e primul în sondaje. Prestația lamentabilă a miniștrilor de Centru-Dreapta, a primarilor USRPLUS, în frunte cu Nicușor Dan, fac din PSD partidul căruia românii îi cer acum iertare. Și culmea fără ca PSD să se fi ostenit prea tare. Învierea spectaculoasă a PSD își are temeiul în moartea clinică a Dreptei.

Votul de la Moțiune a dovedit un PSD unit (ca niciodată nimeni din partid n-a bombănit la decizia Moțiunii de cenzură), în stare să formeze o Coaliție și în stare să dea jos un Guvern de Dreapta cu un vot de proporții unice în postdecembrism.

Și lucrurile nu se opresc aici.

E greu de presupus că USRPLUS va mai reveni la Guvernare. În aceste condiții, USRPLUS va intra în Opoziție. Numărul mic de parlamentari va obliga USRPLUS să apeleze la PSD pentru a-i reuși blocarea unei legi sau inițierea alteia.

PSD va fi liderul Opoziției alcătuit din AUR și USRPLUS.

Guvernul minoritar PNL nu va putea supraviețui fără sprijinul PSD. PSD va fi într-un fel arbitru și arbitrul Puterii.

USRPLUS, Gruparea Orban din PNL și AUR pregătesc Suspendarea lui Klaus Iohannis. Nu va trece de votul Parlamentului, pentru că PSD nu va fi de acord.
Iată-l pe Klaus Iohannis ajuns la mîna PSD!”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel