Cristoiu, despre marea coincidență în cazul Kovesi: Nimeni nu a observat

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Ion Cristoiu a arătat o coincidență nebăgată de seamă în cazul deschiderii dosarului Laurei Codruța Kovesi. 

Ion Cristoiu a arătat, joi, la emisiunea 100 de Minute, de la Antena 3, o coincidență între o acțiune a lui Sebastian Ghiță și data la care Laura Codruța Kovesi și-a depus candidatura pentru postul de procuror-șef european. Jurnalistul susține că Ghiță a depus documentele, care stau la baza dosarului în care fosta șefă a DNA are calitate de suspect, în ziua în care anumiți oameni știau că s-a înscris în cursa pentru Bruxelles. 

Citește și: Alocațiile majorate. Vot cu scandal în Parlament

"Mă întorc la lucrul cel mai important pe care nu l-a observat nimeni. În 17 ianuarie, 2017, la ora 18.00, domnul președinte Klaus Iohannis iese și spune că a semnat decretele de eliberare din funcție a lui Coldea. Dacă vedem cum s-a ajuns la momentul ăsta în care Coldea este dat afară, vom vedea în felul următor: domnul Sebastian Ghiță, care era fugar în ghilimele, iese în câteva seri invocând niște poze și niște documente și îl acuză pe Coldea că a fost în concediu pe banii lui. Pe data de 12 ianuarie, domnul Helvig anunță o comisie care să verifice alegațiilie domnului Ghiță. Comisia se pune repede în mișcare, pe 17 anunță că e nevinovat, dar că deși a cerut în SRI, el a trimis la Cotroceni propunerea de eliberare din funcție și trecere în rezervă. Președintele a zis da, a ținut un discurs interesant pe ideea că nu e bine să se amestece serviciile în politică, nu i-a mulțumit și nu l-a decorat. La vremea respectivă, am scris că a fost o operațiune senzațională de scoatere din joc a lui Coldea în care presa a fost pretextul", a povestit jurnalistul.

Pe 3 decembrie anumite persoane din republica asta știau

"Hai să vedem acum. După ce Ghiță l-a scos din joc pe Coldea, domnul Ghiță de potolește, mă cheamă pe mine în interviul ăla, nu dă poza, ceea ce spune multe, și spune în interviu că nu vrea să se vadă că au revocat-o din cauza lui. Atunci, în ianuarie 2017, el vorbește de aducere lui Popa. Se face liniște. Deodată, pe 3 decembrie 2018, domnul Ghiță depune un denunț la această secție de investigare în legătură cu Popa. Patentul era același ca și la Coldea, invocarea relațiilor personale cu Coldea. Și aici sunt invocate relațiile personale, e invocată operațiune pusă la cale de servicii în care el a fost folosit, se aduc documente. A depus documentele pe 3 decembrie. Păi pe 3 decembrie anumite persoane din republica asta știau că ea (n.r. Laura Codruța Kovesi) a depus candidatura și știau și jocul. Adică anumite persoane știau și au zis băi, fi atent că acolo avem o problemă", a declarat Ion Cristoiu la Antena 3.

Citește și: Darius Vâlcov, lăsat fără permis de conducere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel