Cristoiu: Constituțional, sunt doi Ludovic Orban

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Ion Cristoiu a vorbit despre una dintre situațiile paradoxale care au apărut după demiterea Guvernului prin moțiune de cenzură: posibilitatea ca Ludovic Orban să fie și premier interimar, și premier desemnat, și să pice la vot, dar să rămână în funcție.

Ion Cristoiu a explicat că după demiterea Guvernului, Ludovic Orban și miniștri săi vor rămâne interimari până când un nou Guvern va primi votul de învestitură în Parlament, iar dacă PNL îl va propune tot pe el premier la consultările de la Cotroceni, atunci vom avea un Ludovic Orban într-o dublă ipostază.

„Constituțional, există doi Ludovic Orban, da? Ăla care este interimar și ăla care e propus. Domnul Orban este pus desemnat în locul lui puteați să fiți dumneavoastră. Știți care va fi paradoxul? Dacă el e votat în formula asta, la primul sau al doilea, el se înlocuiește pe el însuși, deci el este interimar da? în momentul în care el va fi votat, Ludovic Orban votatul vine și îl dă afară pe interimar", a susținut jurnalistul la „Marius Tucă Show”.

În opinia sa, Ludovic Orban nu va mai fi premier dacă PNL va câștiga alegerile anticipate, președintele Iohannis urmând să invoce necesitatea constituirii unei majorități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel