Legătura dintre platforma lui Tăriceanu și PMP. Ce spune Cristoiu

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că renunță la formarea unui nou partid. În schimb, lansează Platforma Economică Liberală. Jurnalistul Ion Cristoiu susține că platforma vrea să fie pentru PNL, ce este PMP pentru PDL. 

Ion Cristoiu opinează, pe blogul său, că atunci când Tăriceanu a spus că a luat decizia de a nu înființa un nou partid după discuții "cu mai mulți colegi liberali" se referea doar la unui, care nu e liberal, Victor Ponta. 

"Principala cauză a renunțării trebuie căutată în natura leneșă a lui Călin Popescu Tăriceanu, incapabilă de un efort mai mare decît cel de a merge în două și nu în patru labe. Înființarea unui partid e treabă mult mai grea decît slugărirea lui Victor Ponta", a scris jurnalistul. 

Mai mult, Ion Cristoiu susține că decizia lui Tăriceanu vine după ce PSD-iști i-au vârât în cap două socoteli: "Ca și în cazul PMP, Platforma dă unor lideri PNL posibilitatea de a pleca din PNL fără a demisiona din partid. Dacă înființa un partid, lui C. P. Tăriceanu îi venea destul de greu să ajungă președintele PNL după căderea lui Crin Antonescu. Golănașii din PSD au nevoie de PNL cel adevărat și nu de un PNL vopsit". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel