Cristoiu, articole negative plătite. Explicațiile sale

Scutaru Cristina / 11 ian 2019 / 21:16 Salveaza PDF Comentarii

Politologul Alina Mungiu-Pippidi a spus că "servicile secrete plătesc articole negative în presa străină despre România".

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit despre acest subiect.

"Această președinție rotativă a debutat printr-o campanie de rară violență în presa occidentală. Nu știu ce i-a apucat... pe ideea că e nenorocire. România, țară coruptă etc”, a zis Ion Cristoiu.

Întrebat dacă este de acord cu Alina Mungiu Pippidi care spunea că serviciile comandă și plătesc articolele despre România în presa străină, ziaristul a spus: "nu am nicio îndoială".

 

"Eu pun o întrebare ca om care a făcut atâtea ziare. Deci eu sunt, să zicem, redactor-șef la Le Figaro. Am probleme cu tirajul, ca toată lumea. Și atunci prima mea grijă este să dau lucruri pe care oamenii le citesc. Ce mă interesează pe mine, cititor din Franța, lupta anticorupție din România? (...) Nu cred că există un asemenea interes pentru România. Din acest punct de vedere, România este pentru ei cum este pentru noi Congo, de exemplu. O spun în sensul în care cititorul din Franța are altă treabă decât România. Dacă în România învie Dracula sau Ceaușescu, pentru ei va fi știre. În rest, nu îi interesează. Cum să scrie New York Times despre Kovesi?", a zis Ion Cristoiu la Antena 3, în emisiunea Alessandrei Stoicescu.

"Înainte de '89 mă întrebam de ce în enciclopediile franțuzești, când venea vorba de România erau lucruri negative. Am descoperit că lucrurile se petreceau astfel: când se ajungea la România, de exemplu, vine X și zicea: știi pe cineva care știe ceva despre România? Și ăia aveau un ungur care scria", a mai zis Ion Cristoiu.

VEZI ȘI: Pippidi, articole negative plătite. Chirieac: Am fost șocat. Acuzație gravă

 

EXCLUSIV Adrian Năstase, replică pentru Mircea Badea


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22