Cristoiu, articole negative plătite. Explicațiile sale

Politologul Alina Mungiu-Pippidi a spus că "servicile secrete plătesc articole negative în presa străină despre România".

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit despre acest subiect.

"Această președinție rotativă a debutat printr-o campanie de rară violență în presa occidentală. Nu știu ce i-a apucat... pe ideea că e nenorocire. România, țară coruptă etc”, a zis Ion Cristoiu.

Întrebat dacă este de acord cu Alina Mungiu Pippidi care spunea că serviciile comandă și plătesc articolele despre România în presa străină, ziaristul a spus: "nu am nicio îndoială".

"Eu pun o întrebare ca om care a făcut atâtea ziare. Deci eu sunt, să zicem, redactor-șef la Le Figaro. Am probleme cu tirajul, ca toată lumea. Și atunci prima mea grijă este să dau lucruri pe care oamenii le citesc. Ce mă interesează pe mine, cititor din Franța, lupta anticorupție din România? (...) Nu cred că există un asemenea interes pentru România. Din acest punct de vedere, România este pentru ei cum este pentru noi Congo, de exemplu. O spun în sensul în care cititorul din Franța are altă treabă decât România. Dacă în România învie Dracula sau Ceaușescu, pentru ei va fi știre. În rest, nu îi interesează. Cum să scrie New York Times despre Kovesi?", a zis Ion Cristoiu la Antena 3, în emisiunea Alessandrei Stoicescu.

"Înainte de '89 mă întrebam de ce în enciclopediile franțuzești, când venea vorba de România erau lucruri negative. Am descoperit că lucrurile se petreceau astfel: când se ajungea la România, de exemplu, vine X și zicea: știi pe cineva care știe ceva despre România? Și ăia aveau un ungur care scria", a mai zis Ion Cristoiu.

VEZI ȘI: Pippidi, articole negative plătite. Chirieac: Am fost șocat. Acuzație gravă

 

EXCLUSIV Adrian Năstase, replică pentru Mircea Badea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel