Cristoiu: Academia Română, terfelită și transformată în bonă thailandeză

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Scandalul acuzațiilor de plagiat împotriva lui Ioan Mang, precum și atitudinea servilă a președintelui celui mai înalt for de cultură și știință din țară, Ionel Haiduc, în fața premierului Victor Ponta, a dus la ”terfelirea fără precedent a Academiei Române”, a declarat Ion Cristoiu, marți seară, la postul B1 TV.

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, marți seară, la emisiunea ”Ultimul Cuvânt" difuzată de B1 TV, modul în care premierul Victor Ponta a solicitat oficial Academiei Române posibilitatea de a verifica acuzațiile de plagiat în cazul fostului ministru al Educației Ioan Mang.

"Eu nu sunt membru al Academiei și sper că n-o să fiu niciodată. În afară de faptul că, trecând în fiecare zi, văd cum îi aduce pe ăia cu mașina, pe câțiva membri din conducere, n-am înțeles niciodată de ce trebuie aduși cu mașini ale statului, că pot să vină și cu tramvaiul chiar dacă sunt academicieni, rezultatul acestui scandal este terfelirea fără precedent a Academiei Române, grație domnului Ionel Haiduc. Academia, prin umilirea la care s-a pretat domnul președinte al Academiei, Ionel Haiduc, om de 75 de ani, a fost transformată într-o bonă thailandeză a lui Victor Ponta", a spus Cristoiu.

Potrivit jurnalistului, premierul a dat dovadă de lipsă a unei minime politețe față de președintele Academiei Române, când a pus pe o altă persoană de la cabinetul său să-l sune pe Ionel Haiduc, în timp ce acesta din urmă nu are conștiința funcției, întrucât nu trebuia să accepte să vorbească decât cu Victor Ponta.

"Victor Ponta a anunțat că va solicita Academiei posibilitatea de a verifica. La prânz, Ionel Haiduc aștepta să îndeplinească, să măture prin casă, să dea cu mopul la domnul Ponta”, a comentat Ion Cristoiu.

Acesta a afirmat că înștiințarea trimisă de premierul Ponta Academiei Române este și mai obraznică, ea nefiind însoțită de lista cu lucrările incriminate în scandalul acuzațiilor de plagiat, drept pentru care a fost ulterior căutată pe internet de cei de la Academie

”Dacă președintele acestui for se comportă atât de slugarnic cu un premier, care e trecător, și care nu are cei șapte ani de acasă și nu stie ce e Academia Romană, pe cine reprezintă, că domnul Haiduc nu se reprezintă pe sine și pe mine, reprezintă, totuși, niște oameni cu carte", a conchis Ion Cristoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel