Cristina Pocora: Este ÎNGRIJORĂTOR pentru oricine

pocora
pocora

Cristina Pocora a semnalat un lucru îngrijorător. 

România a înregistrat anul trecut sub 180.000 de nou-născuţi, record negativ după Al Doilea Război Mondial, a declarat joi preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, precizând că în 2013 scăderea populaţiei a venit preponderent din sporul negativ şi nu din imigraţie. 

"2013 a fost primul an în care numărul de născuţi vii este mai mic de 180.000. După revoluţie s-a înregistrat un trend descrescător, au mai existat şi mici perioade de creştere, dar 2013 a marcat acest minim. Din seriile de date, este evident că am atins minimul din 1960, dar e aproape sigur că reprezintă minimul de după al doilea război mondial", a spus Tudorel Andrei.

El a explicat că pe parcursul perioadei de tranziţie, scăderea populaţiei a fost cauzată în principal de imigraţie, dar anul trecut proporţia s-a inversat, iar principala cauză a scăderii populaţiei a fost sporul natural negativ.

Altfel spus, anul trecut diferenţa negativă dintre noii-născuţi şi persoanele decedate a fost mai mare decât numărul românilor care au plecat în străinătate pentru perioade mai mari de 12 luni, transmite MEDIAFAX.

După citirea acestei știri, Cristina Pocora a reacționat imediat pe Facebook: "Acest lucru este îngrijorător pentru oricine privește în perspectivă sistemul social din România! Doamna Plumb, domnule Ponta avem și noi o strategie reală pentru susținerea familiei, pentru creșterea natalității?".

VEZI ȘI: ADEVĂRUL despre căsătoria Cristinei Pocora. MĂRTURISIREA făcută de soțul ei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel