Cristina Țopescu: Protest național, sâmbătă la ora 13. Ieșim în Piață

Cristina Țopescu face un apel la protest civic, după crima din Sibiu. Vedeta Antena 3 propune cetățenilor să iasă în piețele publice din marile orașe, sâmbătă la ora 13, ca reacție la uciderea puiului de urs de către autoritățile din Sibiu.

Ma tot gandesc ca totusi mai suntem destui intregi la cap si la suflet ca sa reactionam cand ni se taie padurile, cand ne sunt omorate animalele, cand suntem pradati in fiecare zi. De ce se intampla asta ? Pentru ca unii sa-si umfle burtile, sa si le faca mai mari decat oricum le au, ca sa-si faca inc-o vila si inc-o vila...ca sa-si construiasca domenii megalitice, dovezi graitoare ale megalomaniei de care sufera, scrie Cristina Țopescu pe Facebook.

Fac toate astea ca sa-si umfle nu doar burtile, ci si conturile. Nu stiu cati ucid doar dintr-o placere sadica sau din cauza unor frustrari de tot felul. De astia mi-e mila, pana la urma...au nevoie de ajutor, e clar ! Cum, insa, ei sunt oameni inzestrati cu ratiune, cred ca se pot ajuta si singuri, nu? Copiii, batranii si animalele, in schimb, au nevoie de ajutorul nostru, al celor care alcatuim asa zisa "societate civila". Daca ea exista cu adevarat, atunci trebuie sa reactioneze prompt la orice derapaj de la civilizatie si umanitate, de la bun simt. Noi, cei carora ne pasa si ong-urile care se ocupa de soarta animalelor nu ar trebui sa reactionam si acum? Va intreb ! Ce facem, stam si ne vaitam, il cainam pe bietul ursulet, ne revoltam pe facebook sau la televizor? Atat ? De atat suntem in stare? Refuz sa cred asta si de aceea am o idee : sa ne organizam si sa iesim in strada in acest weekend. Sa cerem sa nu ni se mai ia padurile si aerul odata cu ele, sa nu se mai omoare vietati nevinovate, creatii ale Dumnezeu si ele ca si noi, sa iesim si sa le spunem: " Gata, pana aici, nu va mai induram !!! Daca nu incetati sa ne distrugeti tara si sa ne omorati sufletele, plecati din tara asta, duceti-va la Monaco sau unde-oti vedea cu ochii, aveti bani pentru vile si p-acolo, nu ne facem fac griji !" Deci, dragii mei, haideti sa trecem de la vorbe la fapte, la actiune! Eu voi fi in acest weekend la Cluj. Ma voi duce in piata Unirii din Cluj, acolo unde clujenii cu constiinta se aduna cand isi cer drepturile. Voi fi sambata la ora 13:00 acolo. Speranta mea e ca ce le propun eu clujenilor sa se intample in mai multe orase din tara. Eu zic sa facem atat: sa ne-adunam si sa stam in picioare, drepti, verticali. Poate nici n-ar trebui sa strigam nimic, ci doar sa stam mandri in picioare, in tacere. Suntem cetateni ai acestei tari si avem drepturi. Ni le vom cere civilizat, in tacere. "Dincolo de tacere", va fi demnitatea noastra. Asta in cazul in care nu am pierdut-o undeva, pe drum, nici noi nu mai stim pe unde....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel