Cristina Țopescu, apel către militari și polițiști: Vă e frică de sistem?

Realizatoarea de televiziune Cristina Țopescu face un apel către militarii și polițiștii românia pentru salvarea eroilor cu blană, care, în prezent, sunt folosiți ca un bun pentru apărarea lor și a țării. Când nu mai sunt buni, se îmbolnăvesc sau îmbătrânesc, sunt casați. 

Iată apelul scris de către Cristina Țopescu și îndemnul de a semna petiția care schimbă viețile patrupezilor eroi: 

Militari si politisti romani,

Cainele erou Max nu mai e. S-a stins in urma unei boli care a avut drept cauza si dificultatea misiunilor la care a participat in doar cei 6 ani de viata ai sai, stiti asta. A fost inmormantat cu onoruri militare, dar asta dupa ce colegul meu, Adrian Ursu, a vorbit despre el impreuna cu salvatoarea lui Max, Sorina Hanea.

Odata scos la pensie, Max a mai putut avea cateva luni de viata buna doar datorita salvatoarei lui si nu datorita Armatei Romane in slujba careia a fost inclusiv pe campul de lupta. Max a fost cainele genistilor, a fost membru al Diviziei 1 Infanterie Dacica. Stiti si asta. A fost foarte iubit de instructorul sau si de militarii nostri din teatrele de operatii din Afganistan si Irak. Dar odata scos la pensie, nimeni nu a mai putut face nimic pentru el.

Max era un BUN FIX care a fost dat la casat. Daca nu l-ar fi adoptat Sorina Hanea, nu stim ce soarta ar fi avut si cum ar fi sfarsit.... De ce? Pentru ca asa spune legea. Pentru ca in Romania, spre deosebire de tarile civilizate, in care eroii sunt respectati, fie ca sunt oameni sau animale, in Romania legea nu prevede respectul, compasiunea, onoarea!

Stiti ca la un moment dat, pe unul din teatrele de operatii, 3 elicoptere Apache ale fortelor franceze au zburat acolo unde era ranit, in lupta, un caine al militarilor francezi ? Cred ca stiti. E doar un exemplu dintre atatea altele. Era un caine antrenat sa detecteze explozivi, ca si Max, a detectat grenadele, dar a fost si impuscat in picior.

Dvs, Armata Romana si Politia Romana care FOLOSITI astfel de caini sau cai utilitari, ii "folositi", da, acesta pare sa fie cuvantul, dvs ce faceti ca sa salvati acesti eroi necuvantatori? Cum ii protejati, cum ii tratati dupa ce i-ati "folosit", cand ies la pensie? Sunt printre dvs si militari sau politisti care ati vrea sa va ajutati fostii camarazi de arme, dar regulamentele nu va permit. Si nici superiorii dvs, nu toti dau prea multi bani pe aceste animale care au servit patria.

[citeste si]

Sunt, insa, si ofiteri superiori care fac eforturi sa gaseasca solutii pentru acesti caini, dar nici lor legea nu le permite. Sunt printre dvs si unii carora nu le pasa. Trist, foarte trist, domnilor cu grade superioare din Armata, din Politie. Eu cred ca aveti si responsabilitatea acestor subalterni ai dvs, unii cu blana, care nu pot vorbi, nu pot lupta pentru drepturile lor, dar care sunt la fel de devotati si viteji in slujba acestei tari. Nu va pasa de ei? Va abandonati camarazii?

Pentru un militar, pentru un politist, asta e dezonorant. Onoarea e cel mai de pret bun al dvs, eu asa stiu, asa am fost educata de tatal meu, ofiter al Armatei Romane si el. Iar dvs, militari si politisti romani, cei care lucrati direct cu aceste animale, caini sau cai, cei care stiti cat v-au fost de aproape in misiuni grele, cat v-au fost de credinciosi, mergand pana la a va salva viata uneori, de ce va e frica? Va e frica de sistem?

Imi spuneti: sistemul e de asa natura, nu putem face nimic... avem probleme daca vorbim, daca cerem, n-avem nicio sansa, nu ne putem risca o cariera... Nu puteti? Eu zic ca ati putea. Daca aveti curaj. Daca ati fi mai multi, nu cred ca ati putea fi toti dati afara din armata sau politie.

Trebuie sa fiti insa uniti, nu? Si asta e greu la noi, la romani, stiu... Si totusi, indrazniti, fiti curajosi si luptatori asa cum ne dorim noi sa fiti dvs, cei care ne aparati si pe noi. Aparati-va camarazii, nu-i abandonati ! Noi, presa, am fi alaturi de dvs si niciun sistem nu va poate exclude pe toti daca luptati pentru o cauza dreapta, pentru onoarea dvs. Pentru ca soarta acestor animale care v-au fost alaturi la greu tine de onoarea dvs, onoarea Armatei si a Politiei Romane. Ganditi-va la asta si nu mai acceptati un sistem stramb, ridicati-va pe verticala.

"Am inteles sa traiti", "Ordinul e ordin", toate astea NU exclud verticalitatea. Daca o aveti. Si o aveti multi dintre dvs, sunt sigura! Puteti incepe prin a semna PETITIA NOASTRĂ.

Macar atat CONSTIINTA si ONOAREA va dicteaza sa faceti? Apelul exprimat in petitia de mai sus, pentru o lege dreapta si unitara pentru eroii necuvantatori, este adresat Parlamentului Romaniei, dar si premierului Dacian Ciolos, ministrului Apararii Nationale, MIHNEA MOTOC si ministrului Afacerilor Interne, Petre Toba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel