Cristina Modreanu și Cosmin Manolescu, propunerile USR pentru şefia Institutului Cultural Român

Cristina Modreanu
Cristina Modreanu

Criticul de teatru Cristina Modreanu și coregraful Cosmin Manolescu sunt propunerile USR pentru şefia Institutului Cultural Român.

Vlad Alexandrescu, senator USR şi fost ministru al Culturii, a depus, marţi, la Biroul Permanent al Senatului, propunerile Uniunii Salvați România  pentru conducerea Institutului Cultural Român: Cosmin Manolescu, pentru funcţia de preşedinte, şi Cristina Modreanu, pentru vicepreşedinte.

"Propunerea USR pentru poziţia de preşedinte ICR este Cosmin Manolescu, expert cultural, curator, artist şi manager cultural, director executiv al Fundaţiei Gabriela Tudor şi al Asociaţiei «ArtistNe(s)t – Reţeaua Centrelor de Rezidenţă pentru Artişti în România». A avut un rol esenţial în promovarea şi dezvoltarea dansului contemporan în România şi în crearea Centrului Naţional al Dansului Bucureşti (2004)", a declarat Vlad Alexandrescu.

Cristina Modreanu este unul dintre curator, manager cultural, producător în artele spectacolului. "Doctor în teatru al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică, autoare a cinci cărţi despre teatrul şi fenomenul cultural românesc şi a numeroase articole în reviste de cultură din România şi din străinătate, Cristina Modreanu şi-a câştigat reputaţia internaţională ca director artistic al Festivalului Naţional de Teatru pe care l-a deschis către scena europeană", a mai afirmat senatorul Vlad Alexandrescu.

[citeste si]

Cristina Modreanu este un jurnalist cu o bogată experiență  în presa scrisă, ca șef al departamentului Cultură de la Adevărul și Găndul.  Din 2014, a iniţiat şi conduce Platforma Internaţională de Teatru Bucureşti".

„Am acceptat propunerea USR de a face echipă cu Cosmin Manolescu pentru conducerea ICR în speranţa că vom putea deschide o discuţie publică despre cum vrem/cum ar trebui să arate o instituţie de cultură în România lui 2017 şi în viitor. Ştiu că votul politic decide totul şi în cultură, dar mai ştiu şi că printre senatori sunt şi oameni de cultură (în toate partidele) şi cred că merită să facem apel la ei să ia în serios audierile pentru ICR, de care depinde în bună masură imaginea noastră în lume", a scris  Cristina Modreanu pe contul personal de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel