Cristina Kirchner, fost preşedinte, imunitate. Parlamentul argentinian a hotărât

Descriere foto:

Parlamentul argentinian i-a ridicat imunitatea fostei preşedinte Cristina Kirchner.

Imunitatea parlamentară a fostei preşedinte Cristina Kirchner, a fost ridicată de parlamentarii argentinieni, permiţând astfel ca mai multe reşedinţe ale acesteia să fie percheziţionate în cadrul unui mare scandal de corupţie, relatează joi dpa.

Kirchner este suspectată de implicare într-un scandal de corupţie care se presupune că a avut loc în timpul preşedinţiei sale în perioada 2007-2015 şi a predecesorului său, fostul ei soţ Nestor Kirchner (2003-2007), decedat în urma unei crize cardiace în 2010. Antreprenori în domeniul construcţiilor şi al energiei sunt suspectaţi că ar fi plătit sute de milioane de dolari mită guvernelor Kirchner în schimbul contractelor publice.

Un ministru nota livrările de saci plini cu dolari

În calitate de senator, Cristina Kirchner s-a bucurat de imunitate parlamentară. Ea s-a alăturat miercuri altor senatori şi a votat pentru ridicarea imunităţii ei parlamentare, însă a respins acuzaţiile împotriva ei despre care a spus că sunt motivate politic. Acest scandal a plecat de la caietele în care şoferul unui ministru-adjunct nota livrările de saci plini cu dolari, plăţi provenind de la societăţile BTP, către ministere sau reşedinţa prezidenţială, ocupată la acea vreme de Nestor şi Cristina Kirchner, care au condus Argentina din 2003 până în 2015.

Cristina Kirchner este pusă sub acuzare în mai multe dosare şi mai mulţi apropiaţi ai săi au fost plasaţi în detenţie preventivă sub suspiciune de corupţie. Marţi, zeci de mii de argentinieni s-au adunat marţi în faţa parlamentului din Buenos Aires, pentru a cere ridicarea imunităţii parlamentare a fostei preşedinte Cristina Kirchner.

Vezi și: Isărescu, explicații despre imunitate: Nu poate să intre să curețe o bancă




Te-ar putea interesa








Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27