Cristiano Ronaldo, dezmințire a acuzaţiei de viol

Bogdan Cotigă / 03 oct 2018 / 19:34 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Celebrul fotbalist portughez Cristiano Ronaldo a dezminţit categoric miercuri că a violat o americancă într-un hotel din Las Vegas în iunie 2009, el calificând violul drept 'crimă dezgustătoare'.

'Dezmint categoric acuzaţiile care mă vizează. Violul este o crimă dezgustătoare care contrazice tot ceea ce eu sunt şi cea ce cred', a scris campionul portughez pe Twitter, în limba engleză. 'Refuz să alimentez spectacolul mediatic creat de nişte oameni care vor să-şi facă reclamă pe seama mea', a adăugat Ronaldo. Avocaţii femeii care-l acuză pe Ronaldo, Kathryn Mayorga, au prevăzut o conferinţă de presă miercuri după-amiază la Las Vegas (SUA).

Poliția a deschis o anchetă

Poliţia din Las Vegas a anunţat luni că a redeschis ancheta în cazul acuzaţiilor de viol aduse de Mayorga împotriva lui Cristiano Ronaldo, care a dezminţit categoric agresiunea asupra tinerei femei, în camera sa de hotel, în iunie 2009. Miercuri, în al doilea mesaj pe Twitter, atacantul lui Juventus Torino a spus că este liniştit. 'Conştiinţa mea împăcată îmi permite să aştept în linişte rezultatele oricărei anchete', a scris el. Ronaldo denunţase deja duminică, pe Instagram, 'fake news' imaginate de oameni aflaţi, potrivit lui, în căutarea celebrităţii. Mayorga, care acum 34 de ani, a afirmat într-o plângere depusă în statul Nevada că Rolando a sodomizat-o cu forţa, pe 13 iunie 2009, şi a exercitat presiune pentru a o face să semneze un acord financiar care o obliga să păstreze tăcerea. 'Plângerea doamnei Mayorga, probele fizice ale agresiunii sale sexuale (...) nu sunt 'fake news'', a reacţionat avocatul acesteia, Leslie Stovall, într-un comunicat. Conform avocatului, Kathryn Mayorga speră nu doar să 'obţină dreptate' punându-l pe Ronaldo în faţa responsabilităţilor sale, dar şi să-l împiedice să recidiveze, 'încurajând toate victimele agresiunilor sexuale'' să-i urmărească pe autorii acestora, oricât de 'celebri, bogaţi sau puternici ar putea părea'.

S-a temut de umilirea publică

Pe 13 iunie 2009, Mayorga a denunţat un presupus viol la poliţia din Las Vegas şi a făcut obiectul unui control medical. 'Însă, în momentul în care a fost făcută depoziţia, victima nu a furnizat detectivilor nici locul incidentului şi nici descrierea suspectului'', a subliniat luni poliţia din Las Vegas, răspunzând unei întrebări a AFP pe această temă. Conform plângerii, americanca s-a abţinut să menţioneze numele lui Ronaldo, evocând doar 'un jucător celebru de fotbal', iar procedura a fost închisă. Ea s-a temut să nu fie 'umilită public' şi să suporte eventuale represalii din partea starului portughez, după cum a explicat în plângerea depusă pe 27 septembrie la un tribunal din Las Vegas. Dosarul a fost redeschis, iar detectivii noştri verifică informaţiile oferite de victimă', a asigurat poliţia din Las Vegas, care a refuzat să ofere informaţii suplimentare în privinţa unei anchete în curs de desfăşurare. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24