EXCLUSIV  Cristian Seidler: Cu Barna aş fi mai critic decât cu Dragnea

Sursa foto: Facebook Florina Presadă
Sursa foto: Facebook Florina Presadă

Cristian Seidler (USR) a spus care ar fi situația în care ar fi mai critic cu Dan Barna decât cu Liviu Dragnea.

"Dacă împotriva PSD ne-am ridicat vocea - în materie de condamnați penal, în materie de incompetență -, să nu credeţi că noi suntem mai puţin critici cu ai noştri. Am fost acuzaţi de asta. Dimpotrivă! Cu domnul Dan Barna, dacă ar avea o condamnare penală definitivă, aş fi mai critic decât cu Liviu Dragnea", a spus Cristian Seidler la DCNews TV.

"USR a spus, de la început: penal înseamnă condamnat penal definitiv, dar avem un standard mai ridicat, noi, Români. Pentru funcţionari, dacă au fost trimişi în judecată măcar - nu s-a dovedit vinovăţia - ei trebuie suspendați din funcţie. E lege în România! CCR a spus că eventuala eliminare ar fi neconstituţională - PSD a încercat să elimine asta din legislație.

Eu spun - şi Dan Barna a spus - dacă mi se deschide dosar penal, mie, Dan Barna, dacă există suspiciunea că eu aş fi comis o faptă penală, mă retrag. Nu s-a întâmplat lucrul acesta şi, deşi nu s-a întâmplat lucrul acesta, şi, deşi oamenii care spun că s-ar fi întâmplat ştiu că nu a fost aşa, nu sunt sancţionaţi. Cei care mint cu repetiție în spaţiul public şi spun: "Dan Barna este cercetat penal". Domnule, dar chiar nu este!", a mai spus Seidler.

"Principiile pe care le susțin - fără penali în funcții publice - voi continua să le susțin"

În luna mai, DLAF a anunțat că a trimis la DNA dosarul privind afacerea cu fonduri europene în care au fost implicați Dan Barna și sora acestuia. Președintele USR PLUS spunea, atunci, că a solicitat notă de constatare de la DLAF deoarece el nu a fost informat în legătură cu acest demers și a subliniat că el nu face parte din grupul de 4 persoane acuzate în acel dosar.

"Dacă se va porni urmărirea penală împotriva mea, evident mă voi retrage. (...) Principiile pe care le susțin, fără penali în funcții publice, voi continua să le susțin și reprezintă o valoare și un crez cu care am venit în politică și cu care voi continua să fac politică în România. Am solicitat notă de constatare de la DLAF", spunea Dan Barna, la acel moment, într-o prima reacție publică.

Vezi și: Florin Cîțu, în USR? Seidler: Eu cred că este ok acolo unde e. În spatele lui stătea cumva Robert Sighiartău? / video

Seidler (USR) - Chirieac, schimb de replici la DC News TV despre ministrul Drulă: Răspundeți ca un politician din acesta de ciumă roșie / video

Interviul complet, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel