Cristian Preda, vehement: Asocierea PMP cu PP-DD e scandaloasă

Un europarlamentar român consideră scandaloasă asocierea partidului de suflet al fostului președinte Traian Băsescu, PMP, cu PP-DD, apreciind că, astfel, valorile popularilor europeni "sunt călcate în picioare".

Cristian Preda, ales în Parlamentul European pe listele PMP, este dezamăgit de faptul că partidul din care a făcut parte a ales să se asocieze cu PP-DD, "o formațiune populistă al cărei fondator a fost condamnat definitiv pentru șantaj".

"Deși nu mai sunt membru ‪#‎PMP‬, consider că asocierea acestui partid cu PPDD e scandaloasă. Ca membru al ‪#‎PE‬, am solicitat afilierea PMP la PPE, definitivată în toamnă, în condițiile în care lista pe care am condus-o la europene a trimis doi deputați în Parlament. După arestarea Elenei Udrea, deși fusesem exclus din partid, mi s-a reproșat prezența PMP în familia populară, fiindcă în programul nostru figura lupta cu corupția. Acum, partidul al cărui președinte e în arest preventiv, sub suspiciunea de corupție, alege să se asocieze cu o formațiune populistă al cărei fondator a fost condamnat definitiv pentru șantaj. E evident că valorile PPE sunt călcate în picioare", a transmis, joi, europarlamantarul Cristian Preda în cadrul unei postări pe contul său de socializare.

Reacția europarlamentarului survine ca urmare a anunțului de ieri a deputatului Daniel Fenechiu, potrivit căruia Partidul Mișcarea Populară și Partidul Național Democrat, formațiune alcătuită din foști membri PP-DD, și-au unit forțele în Camera Deputaților pentru a da naștere unui nou grup parlamentar, care va include 16 membri.

Daniel Fenechiu, după ce Dan Diaconescu a fost condamnat: Am schimbat numele grupului PP-DD

Decizia grupului PP-DD din Camera Deputaților de a-și schimba denumirea în grupul Democrat și Popular  a avut la bază și dorința de a se detașa de imaginea tuturor celor care conduc PP-DD, inclusiv și de imaginea fondatorului Dan Diaconescu care a fost ieri condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru șantajarea lui Ion Moț, fost primar al comunei arădene Zarand, precum și a omului de afaceri Paul Petru Țârdea.

PMP-PND, fuziune în Parlament: "Nu vom primi indicații de la Băsescu"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel