Cristian Pîrvulescu ar putea coordona Forumul Constituțional

Cristian Pirvulescu
Cristian Pirvulescu

Șeful Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că îl susține pe președintele organizației Pro Democrația, Cristian Pîrvulescu, drept coordonator al Forumului Constituțional, ce urmează a fi instituit prin decizia comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituției.

Crin a confirmat înainte de prima ședință a comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituției, unde a fost prezent și Cristian Pîrvulescu, că dorește ca președintele Pro Democrația să coordoneze Forumul Constituțional. Liderul PNL a menționat că decizia urmează a fi luată la nivelul Comisiei.

Premierul Victor Ponta a spus luni că Forumul Constituțional - ce va strânge și dezbate propunerile de revizuire a Constituției - va începe să lucreze din acest moment și până pe cinci mai, fiind cooronată de o persoană din societatea civilă.

”Propunerea noastră este de a avea un forum constituţional coordonat de o persoană din societatea civilă. În acest forum constituţional vor fi reprezentate toate instituţiile - Guvernul, Preşedinţia, Curtea Constituţională, CSM, toate organizaţiile neguvernamentale care doresc să sprijine acest efort şi să se depună propunerile de revizuire atât din partea partidelor, cât şi din partea oricăror altor organizaţii. Forumul, până pe 5 mai, că e şi o sărbătoare importantă, să facă dezbateri publice, nu doar în Bucureşti, pe principalele teme", a declarat Victor Ponta. Premierul a arătat că după data de 5 mai, pe baza Raportului întocmit de Forumul Constituţional, se va trece în Comisia parlamentară la procedura de revizuire.

Ponta nu a vrut să dezvăluie numele persoanei care va coordona acest forum, precizând că acesta va fi prezentat de Crin Antonescu. Surse din USL au declarat pentru Mediafax că acest rol i s-a propus lui Cristian Pîrvulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel