Cristian Mărgărit, nutriționist, a spus cât de sănătoși sunt micii cu muștar și pâine.
El a spus cum să facem mici sănătoși.
„De preferat este să-i facem cât mai cruzi. Arsura reprezintă un risc pentru corpul nostru, un risc de cancer, un risc de boli cardiovasculare. Există statistici care spun că și fumul de la grătar care intră în piele crește riscul de cancer. Știu că sună bizar, dar așa spun studiile. Micul nu trebuie să aibă urme de arsură”, a explicat Cristian Mărgărit la Antena 1, în emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani”.
Nutriționistul a vorbit și despre „alimentul minune” care merge din plin lângă mici: muștarul.
„Muștarul mâncat cu mici anulează efectele negative ale arsurii, ale fumului, ale excesului de carne. Muștarul are efect antioxidant, protejează vasele de sânge, are efect anticancerigen. Dar trebuie să fie un muștar de calitate!”, a mai spus Cristian Mărgărit. Este bine să alegem un muștar fără zahăr sau fără îndulcitori artificiali. Trebuie să încercăm să cumpărăm un muștar cât mai curat.
„Dacă este doar un pic de zahăr... nu contează prea mult. Nu poți mânca așa mult zahăr din muștar. Zahărul din dulciuri sau din sucuri este periculos”, a mai spus Cristian Mărgărit.
Specialistul a zis că ideal ar fi să alegem un muștar care are curcuma.
„Muștarul este absolut miraculos! Are nenumărate beneficii, dar atenție la etichetă! Încercăm să luăm un muștar cât mai natural”, a subliniat nutriționistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu