Cristian Lazăr, despre dosarul lui Klaus Iohannis: Nu era un secret

Dosar - imagine ilustrativă
Descriere foto: Dosar - imagine ilustrativă

Cristian Lazăr a făcut declaraţii despre dosarul în care Klaus Iohannis, în calitate de primar, a fost acuzat că a restituit un cămin de bătrâni către Forumul Democrat German din România. Dosarul a fost închis în septembrie 2014, înainte de alegerile prezidenţiale.

Magistratul Cristian Lazăr a explicat, într-o declaraţie pentru Digi 24, că soluţia din toamna lui 2014, în dosarul în care era vizat fostul primar al Sibiului, în prezent preşedintele României, Klaus Iohannis a fost dată după administrarea mai multor probe, după audierea celor vizaţi de acuzaţii, dar şi a mai multor martori. Acesta a mai spus că inclusiv Klaus Ioahnnis a fost audiat în acest dosar, de două ori, şi că soluţia putea fi contestată în termenul legal, pe mai multe căi. Nu s-a întâmplat acest lucru, aşadar decizia de clasare a acuzaţiilor a rămas definitivă.

Cristian Lazăr a menţionat că acea decizie de clasare nu era un secret şi a amintit că la acel moment s-a dat publicităţii rezultatul anchetei pe care a instrumentat-o, în calitate de procuror-şef adjunct în Secţia de urmărire penală de la ICCJ.

Declarațiile vin în contextul în care Tudorel Toader a susţinut că în dosarul de numire a lui Augustin Lazăr în funcţia de procuror general s-a identificat o ordonanţă de clasare pentru un dosar deschis în anul 2013 pe numele lui Klaus Iohannis. În replică, Augustin Lazăr a declarat că ordonanţa de clasare care se referea la preşedinte nu a fost emisă, confirmată sau verificată de procurorul general, ci de un alt procuror, cu nume apropiat, Cristian A. Lazăr.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25