Cristian Lazăr, despre dosarul lui Klaus Iohannis: Nu era un secret

Dosar - imagine ilustrativă
Dosar - imagine ilustrativă

Cristian Lazăr a făcut declaraţii despre dosarul în care Klaus Iohannis, în calitate de primar, a fost acuzat că a restituit un cămin de bătrâni către Forumul Democrat German din România. Dosarul a fost închis în septembrie 2014, înainte de alegerile prezidenţiale.

Magistratul Cristian Lazăr a explicat, într-o declaraţie pentru Digi 24, că soluţia din toamna lui 2014, în dosarul în care era vizat fostul primar al Sibiului, în prezent preşedintele României, Klaus Iohannis a fost dată după administrarea mai multor probe, după audierea celor vizaţi de acuzaţii, dar şi a mai multor martori. Acesta a mai spus că inclusiv Klaus Ioahnnis a fost audiat în acest dosar, de două ori, şi că soluţia putea fi contestată în termenul legal, pe mai multe căi. Nu s-a întâmplat acest lucru, aşadar decizia de clasare a acuzaţiilor a rămas definitivă.

Cristian Lazăr a menţionat că acea decizie de clasare nu era un secret şi a amintit că la acel moment s-a dat publicităţii rezultatul anchetei pe care a instrumentat-o, în calitate de procuror-şef adjunct în Secţia de urmărire penală de la ICCJ.

Declarațiile vin în contextul în care Tudorel Toader a susţinut că în dosarul de numire a lui Augustin Lazăr în funcţia de procuror general s-a identificat o ordonanţă de clasare pentru un dosar deschis în anul 2013 pe numele lui Klaus Iohannis. În replică, Augustin Lazăr a declarat că ordonanţa de clasare care se referea la preşedinte nu a fost emisă, confirmată sau verificată de procurorul general, ci de un alt procuror, cu nume apropiat, Cristian A. Lazăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel