Cristian Cioacă, condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare în dosarul Elodia Ghinescu

Magistrații Curții  de Apel Piteşti au decis, după trei amânări,  condamnarea lui CRISTIAN CIOACĂ la 15 ani și opt luni  de închisoare în dosarul Elodia Ghinescu. Sporul de 8 luni a fost dat pentru cumulul a mai multor infracțiuni. Instanța a decis și mărirea despăgubirilor pe care Cristian Cioacă urmează să le plătească familiei Elodiei Ghinescu. 

CRISTIAN CIOACĂ. La  termenul din 20 mai, judecatorii au luat în discuție inclusiv reîncadrarea faptelor pentru care polițistul CRISTIAN CIOACĂ, fostul soţ al Elodiei Ghinescu, acuzat că şi-a ucis soţia, a fost trimis în judecată.

Pe fond, acesta a primit 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale.

CRISTIAN CIOACĂ. Pentru ziua de miercuri, Cioacă și-a luat o zi liberă, acesta ducându-și copilul la școală, după care a așteptat decizia la locuința sa. 

Citește și: CRISTIAN CIOACĂ, zi decisivă. Vezi AȘII din mâna polițistului și ce variante pot alege magistrații

Judecătorii Curții de Apel Pitești au dispus ca Cioacă să o despăgubească pe mama Elodiei cu 150.00 de euro. De asemenea,  fratelui Elodiei, Cristian Cioacă trebuie să-i acorde o despăgubire de 100.000 de euro. 

Pentru fiul lui Cioacă, instanța a decis să i se acorde o despăgubire de 130.000 de euro.

Referitor la decizia Curții de Apel, Emilia Ghinescu a declarat că "pentru fapta de omor, Cristian Cioacă merita o pedeapsă mult mai mare. Mi-a omorât fiica și a profanat cadavrul. Mi-am pierdut copilul, a omorăt-o și a batjocorit cadavrul".   

Referitor la custodia copilului, familia Elodiei Ghinescu urmează să facă demersurile în instanță pentru decaderea din drepturi ale lui Cristian Cioacă. 

Ce cuprinde rechizitoriul procurorilor

Procurorii arătau în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, "pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ determinat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia".

Ulterior, Cioacă a dus trupul soţiei sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai uşor, spun procurorii.

"Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului şi le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constatat şi lipsa unor obiecte, precum: un cuţit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj şi perdeaua de duş", notează procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat că, în noaptea în care Cioacă ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul celor doi se afla în apartament.

Probele din apartament l-au învinovățit pe Cristian Cioacă 

Probele criminaliştilor, prelevate din locuinţa Elodiei şi a lui Cristian Cioacă, îl indică pe poliţist responsabil de uciderea avocatei şi tranşarea acesteia. Probe de sânge identificate cu un aparat special şi prelevate de sub zugrăveala apartamentului au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparţine Elodiei. De asemenea, în octombrie 2007, într-o râpă lângă Râşnov au fost găsite uniforma de poliţist a lui Cioacă, precum şi alte obiecte ale acestuia şi ale avocatei.

În 2 iulie 2013, Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute, dacă decizia va rămâne definitivă la Curtea de Apel Piteşti, 22 de ani de detenţie. Sentinţa instanţei de fond a fost atacată cu apel de toate părţile implicate, respectiv de Cristian Cioacă, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, şi de către procurori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel