Cristian Adomniței, încă o veste proastă. Decizia Tribunalului Iași

Anca Murgoci / 16 sep 2015 / 15:45 Salveaza PDF Comentarii

Tribunalul Iaşi a decis ca preşedintele suspendat al CJ să fie judecat în continuare sub control judiciar.

Printre interdicţiile impuse lui Cristian Adomniţei se numără şi cea de exercitare a funcţiei.

În rechizitoriul întocmit de pro­curori se arată că, în august 2013, Direcţia Proiecte şi Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ a redactat un caiet de sarcini pentru tipărirea unor materiale de promovare a judeţului Iaşi, contractul fiind adjudecat de Laser Co SRL.

Procurorii spun că, pentru ca acest contract să fie atri­buit către SC Laser Co SRL, inculpata Popa Letiţia Popa a întocmit şi utilizat documente false pentru a crea aparenţa îndeplinirii criteriilor de admisibilitate şi conformitate a ofertei, depunând apoi înscrisurile la Consiliul Judeţean Iaşi.

„În acest mod , inculpata Popa Letiţia Elena i-a determinat, cu intenţie, pe membrii comisiei de evaluare a ofertelor să atribuie, fără vinovăţie şi fără a avea cunoştinţă de caracterul fals al înscrisurilor depuse, contractul firmei sale, în condiţiile în care oferta ar fi trebuit să fie respinsă, din cauza neîndeplinirii cerinţelor minimale din caietul de sarcini. Astfel, s-a produs o vătămare a intereselor legale ale celuilalt ofertant şi s-a obţinut un folos necuvenit pentru societatea administrată de inculpata Popa Letiţia Elena", se arată în rechizitoriul citat de RTV.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22