Cristi Danileț: "Nu e o dezbatere, e un SCANDAL!"

cristi-danilet-1-rsz_40133600
cristi-danilet-1-rsz_40133600

Judecătorul Cristi Vasilică Danileț a subliniat, joi, că e regretabil că în locul unei dezbateri s-a creat un scandal, însă susține că "orice dezbatere din România e un scandal". El se referă la Codurile Penale, despre care scrie: "sunt pentru voi". 

Iată mesajul transmis de Cristi Danileț cu privire la noile Coduri de procedură penală:

"E regretabil faptul ca nu s-a facut o campanie de informare pe noile coduri penale (…).

Imi displace modul in care se poarta toata discutia asta din spatiul public legat de anumite prevederi din noile coduri. Nu e o dezbatere, ci un scandal. De fapt, daca ma gandesc mai bine, cam orice dezbatere din Romania e un scandal. Habar nu avem sa purtam un dialog si, mai mult, toti ne dam cu parerea in virtutea unui asa numit „drept la opinie”, care este lipsit de valoare daca nu e sustinut logic de argumente factuale.

Dar, ca sa vad si partea pozitiva: in urma acestui scandal, populatia a aflat ca intra in vigoare noile coduri. Eu as atrage atentia ca orice lege, si mai ales codurile, se adreseaza in primul rand cetatenilor, nu profesionistilor dreptului. Asa ca va indrum sa cititi codurile, sa intelegeti care sunt noile fapte pe care nu aveti voie sa le comiteti incepand de vineri noapte pentru ca vor fi infractiuni, si sa intelegeti - daca sunteti implicati intr-un proces penal - care va sunt drepturile si obligatiile procesuale de exercitarea carora depinde, pana la urma, ocrotirea drepturilor dvs. Si, nu uitati, ultimul garant al drepturilor si libertatilor dvs este judecatorul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel