Cristi Danileț SE OPUNE desecretizării arhivei SIPA. ”Ar trebui topite”

Judecătorul Cristi Danileț se opune desecretizării arhivei SIPA. El susține că documentee privesc aspecte profesionale şi de viaţă privată a angajaţilor din sistemul de justiţie. În plus, el afirmă că ar trebui topite. 

Judecătorul Cristi Danileţ se opune categoric desecretizării arhivei SIPA, susţinând că documentele din respectivul serviciu privesc aspecte profesionale şi de viaţă privată a angajaţilor din sistemul de justiţie, iar după inventariere şi sortare ar trebui topite.

”Mă opun categoric desecretizării în totalitate a arhivei SIPA”, scrie Cristi Danileţ într-o postare pe Facebook, ca descriere la scrisoarea deschisă transmisă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

[citeste si]

El precizează: ”Informaţiile care se află acum în arhiva SIPA, depusă în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi sigilată de o comisie din care am făcut parte şi eu, privesc aspecte profesionale şi de viaţa privată a angajaţilor din sistemul de justiţie, inclusiv a magistraţilor. Faţă de conţinutul documentelor respective (note informative realizate în urma discuţiilor cu diverse persoane, consultării de dosare judiciare ori filaje realizate de agenţii SIPA) consider că acestea nu trebuie să devină accesibile publicului!”. 

Documentele să fie TOPITE

Mai mult, el vine cu o altă idee în ceea ce privește documentele din arhiva SIPA: ”Elementele adunate de acest serviciu secret în mod nelegal nu trebuie să devină instrumente de ameninţare sau batjocorire a judecătorilor şi procurorilor, indiferent că sunt în funcţie sau care şi-au încetat deja activitatea. După mine, acele documente nu prezintă niciun fel de credibilitate, iar după inventarierea lor şi separarea de celelalte documente interesând chestiuni administrative legate de activitatea SIPA (inclusiv numele angajaţilor SIPA şi informatorilor acestora), ele trebuie imediat topite”. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri că a luat decizia ca în cel mai scurt timp să desecretizeze arhiva SIPA.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy