Cristi Danileț: Legea e egală pentru toți

Judecătorul Cristi Danileț transmite, în cadrul unui comentariu la postarea dură a polițistului Marian Godină după ce pe Facebook a început să circule un filmuleț cu o femeie care urla în timp ce polițiștii o băgau cu forța într-o mașină de poliție, că "Legea e egală pentru toți".


Un clip postat pe internet în care se vede cum polițiștii bagă cu forța o femeie în mașina poliției în centrul Capitalei a devenit viral și a generat multiple comentarii, unele dintre ele condamnând comportamentul agenților de la Poliția Rutieră. Femeia traversase pe culoarea roșie a semaforului, a refuzat să se legitimeze și a avut un comportament recalcitrant, a explicat Poliția Capitalei, ulterior.

Marian Godină și-a exprimat îngrijorarea, într-o postare pe pagina sa de socializare, că dintre persoanele care au asistat la scenă nu a auzit pe nimeni să "ia partea polițiştilor şi să realizeze că acolo, o persoană încălcase legea".

Unul dintre comntariile la postarea lui Marian Godină este semnată de judecătorul Cristi Danileț. "Legea e egala pentru toti. nu am ce reprosa politistilor!", a transmis Danileț. 

[citeste si]

De altfel, în urmă cu o zi, judecătorul Cristi Danileț a postat și pe pagina sa de socializare un articol din Legea Poliţiei, cu drepturile și obligațiile principale ale polițistului în realizarea atribuțiilor ce îi revin. 

"Articolul 31 Legea Poliţiei (1) În realizarea atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, poliţistul este învestit cu exerciţiul autorităţii publice şi are următoarele drepturi şi obligaţii principale:

a) SĂ LEGITIMEZE şi să stabilească identitatea persoanelor care încalcă dispoziţiile legale ori sunt indicii că acestea pregătesc sau au comis o faptă ilegală;

b) să conducă la sediul poliţiei pe cei care, prin acţiunile lor, periclitează viaţa persoanelor, ordinea publică sau alte valori sociale, precum şi persoanele suspecte de săvârşirea unor fapte ilegale, A CĂROR IDENTITATE NU A PUTUT FI STABILITĂ ÎN CONDIŢIILE LEGII; în cazurile nerespectării dispoziţiilor date de poliţist, acesta este îndreptăţit să FOLOSEASCĂ FORŢA; verificarea situaţiei acestor categorii de persoane şi luarea măsurilor legale, după caz, se realizează în cel mult 24 de ore, ca măsură administrativă", a scris Cristi Danileț pe Facebook.

Ulterior, judecătorul înt-un răspuns la comentariul unui internaut, precizează: "Au fost doi politisti care au executat masura coercitiva. Toata lumea a vazut. Restul erau pt grupul de oameni care s-au adunat. Haideti, nu suntem orbi!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel