Cristi Danileț, judecător CSM, reacție în urma celor văzute astăzi la TV

Cristi Danileț, judecător în Consiliul Superior al Magistraturii, a scris, luni, o reacție față de dezbaterile de la televiziuni privind Familia Regală a României.  

"Ma uit la TV si vad o discutie despre regi si principi ai Romaniei. Ma uit in Constitutie si vad un articol despre Presedintele Romaniei.

Ma uit la TV si vad dezbateri despre tron si linii de succesiune ale familiei regale. Ma uit in Constitutie si vad ca suntem o republica, iar cei care fac parte din organele care ne conduc sunt alesi.

Ma uit la TV si vad reportaje despre titluri nobiliare. Ma uit in Constitutie si vad ca nu exista asa ceva, fiind desfiintate toate titlurile si privilegiile.

Am jurat sa respect Constitutia si legile tarii. Dar stau si ma intreb daca, totusi, ma uit in Constitutia care trebuie", a scris, luni, pe Facebook, judecătorul CSM Cristi Dănileț. 

Cum arată actul semnat de Regele Mihai la 1 august 2015

Postarea acestuia survine exact în ziua în care hotărârile Regelui Mihai I al României referitoare la nepotul său, Nicolae, au apărut în spațiul public. În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" și calificativul de "Alteță Regală". De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel